Een airbag voor je smartphone? Het kan

18/03/2019

We kennen het allemaal: het moment dat je je smartphone laat vallen en een mini-hartaanvaal krijgt. Achteraf blijkt dat je toestel het niet overleefd heeft of toch niet zonder brokken te maken. Ja toch? Gelukkig zijn die dagen binnenkort achter de rug, met dank aan de airbag-case van student Philip Frenzel.

Zoals de naam aangeeft, biedt het hoesje een airbag voor je smartphone. Ook al laat je je toestel vallen, de kans op permanente schade wordt kleiner dan ooit. De zogenaamde airbag-case ziet er op het eerste zicht heel normaal uit maar kan dankzij een algoritme een val detecteren. Wanneer dat gebeurt, komen er automatisch vier meeverende ‘spinnenpootjes’ tevoorschijn. Nadat je je smartphone daarna opraapt, kan je de pootjes gewoon terug invouwen alsof er niets gebeurd is. Zalig!

Philip Frenzel, een 25-jarige Duitse student, kwam op het idee nadat hij zelf zijn smartphone een aantal keer had laten vallen. Vier jaar duurde het om het concept om te toveren tot een volwaardig product. We gaan er niet om liegen: we zijn deze man dankbaar dat we ons spaargeld voortaan niet meer moeten besteden aan een nieuw scherm, homeknop …

Gimme that

Helaas zullen we nog een beetje geduld moeten hebben vooraleer het nieuwe hoesje op de markt komt. Hoewel de student een patent heeft aangevraagd voor het hoesje en van plan is om het binnenkort te lanceren, kan je dus niet voorzichtig genoeg zijn met je smartphone. De releasedatum is voorlopig nog onbekend.

Voor diegene die nu vol ongeduld zitten te wachten of gewoon willen zien hoe het precies werkt, check de onderstaande video.

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.