Een dagje in Kortrijk met je bubbel? Plezier gegarandeerd!

28/07/2020

Niets zo leuk deze zomerdagen als het doen van leuke activiteiten samen met je familie of met de vrienden vanuit je bubbel! Wij planden alvast een leuke dag in de streek. Een actieve start van je dag in Transfo, een lekkere picknick vanuit een picknickkast, een overheerlijke kop koffie bij ‘Knus bij Lucy’, uitblazen in de Gavers en je dag op het gemak afsluiten bij Nuba-R. Wat denk je? Sounds like a plan!

Actieve start van de dag: Lasershooting in Transfo Zwevegem

Start van de dag bij Transfo in Zwevegem:  in een groepje van minimaal tien personen hou je een spannende lasershooting. Je kan ervoor kiezen om anderhalf uur, twee uur of zelfs drie uur te spelen met je vrienden of familie. Tot en met 14 jaar betaal je de kinderprijs (15 euro) en vanaf 15 jaar de prijs voor volwassenen (20 euro). Vanaf elf deelnemers betaal je een prijs per persoon, bij minder dan elf deelnemers betaal je de minimumprijs van 200 euro. Reserveren kun je op deze website. Fun gegarandeerd met je familie of vrienden!

Je honger stillen met een lekkere picknick als middagmaal

Na een actieve en intensieve voormiddag is het een leuk idee om een lekkere picknick te eten. Ook daar heeft de gemeente Zwevegem iets op voorzien. Er is de mogelijkheid om je picknick te laten maken en af te halen bij verschillende punten. Je moet ten laatste drie dagen op voorhand die picknick reserveren en je bepaalt zelf waar en wanneer. Er zijn drie verschillende plaatsen waar je hem kan ophalen: bij het Gemeentepunt Zwevegem, het Milleniumpark in Moen en de Kruising van de Brucqstraat en de Beerbosstraat in SintDenijs. Wij raden wel aan om bij het Gemeentepunt te reserveren, dat is vanuit Transfo namelijk het dichtstbij gelegen. Er zijn zes verschillende picknickkratten, die vind je op deze website. Twee uur voor het tijdstip waarop je gereserveerd hebt, zal je op je gsm een code krijgen. Met die code kun je je picknickkast openen en in die kast zal je krat liggen. Een andere optie is natuurlijk ook zelf je picknick meenemen dan mag je die opeten waar en wanneer je dat wilt. Er zijn ook drie leuke plaatsen waar je die picknick kan opeten: bij het Europaplein, het Ensorplein of het Gemeentepunt van Zwevegem zelf. Je mag natuurlijk zelf kiezen hoelang je doet over je picknick, maar als die op is, moet je die wel terugzetten in de picknickkast waar je gereserveerd hebt. Smakelijk!

Van een lekkere picknick naar gezellig koffie drinken in de Otegemstraat

Daarna is het leuk om koffie en koekjes te consumeren bij ‘Knus bij Lucy’, gelegen in de Otegemstraat in Zwevegem. Bij Lucy komen de dessertliefhebbers zeker aan hun trekken. Er zijn veel verschillende soorten taarten,  je kunt er lekkere pannenkoeken eten en ook wafels mogen natuurlijk niet ontbreken. Een van de troeven van de winkel is de grote dessertplank (met onder andere crème brûlée, een vers gebakken wafeltje, taartjes of boules de berlin) die je kunt delen met je vrienden of familie. Dat alles kun je altijd combineren met een lekker tasje koffie of (voor wie niet van koffie houdt) met chocomelk, thee of allerhande frisdranken.‘Knus bij Lucy’ is open op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In het weekend is de winkel open van 8u30 tot 17u en op dinsdag en vrijdag is het een uur langer open. Een leuk alternatief is ‘KoffieSHOT’, een gezellige koffiebar gesticht door fotograaf Bart Colson. Hij heeft zijn fotowinkel geblend met een koffiebar, waar ook subtiele toetsen naar zijn foto’s aanwezig zijn. De winkel ligt in dezelfde straat als ‘Knus bij Lucy’. Meer info vind je op de site van KoffieSHOT.

Van lekkere koffie in de Otegemstraat naar lekker vertoeven in de Gavers

Nadat je jezelf volgepropt hebt met lekkere dessertjes, is het misschien wel het moment om een beetje te bewegen. Na een korte fietsrit van een tiental minuutjes kom je aan in Natuurdomein De Gavers in Harelbeke. Het domein is zo’n 188 hectare groot en is dus een grote speeltuin voor jong en oud. Je kunt er zeilen, surfen, kajakken en zwemmen. Voor de natuurliefhebbers zijn er kijkhutten of bijensites en ook wandel– en fietsroutes, maar voor de luieriken onder ons zijn er gelukkig ook ligweiden. Ideaal om op het gemak wat te recupereren van een zware picknick en een nog zwaarder dessert. Meer info over De Gavers vind je op hun site.

Van de Gavers naar Nuba-R: Een rustig einde van je dag

Om je dag stijlvol af te sluiten, stellen we voor om eens langs te gaan bij Nuba-R, een van de zomerbars van Kortrijk. Op een zomerse locatie, bij de Trakelweg (op 1 kilometer van Station Kortrijk) kun je samen met je vrienden en familie een frisse pint of een lekkere cola drinken, in combinatie met lekkere hapjes. Deze zomer kun je er ook proeven van zelfgemaakte cocktails en tapas. Een groter zomergevoel kun je bar bijna niet krijgen. Nuba-R is er van 12 juni tot midden september en is open van 10 tot 23 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je er zelfs vertoeven tot 1 uur ’s nachts. Ongetwijfeld een gezellige en rustige afsluiter van je dag!

Liever zelf een dagje plannen? Je vindt nog meer inspiratie voor leuke plekjes rond de Leie in het boekje 101 Leiespots.

Lees ook:

Jitse Lapeire

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.