Een lief scoren tijdens corona? Check deze 6 apps!

14/05/2020

‘Blijf in uw kot!’ We horen het dagelijks in nieuwsuitzendingen, reclames of op social media. Je kan niet naar die ene fuif of dat café gaan om een potentieel lief op te doen. Geen fuif, geen lief? Mis! Door deze zes datingapps kan je na de lockdown wel eens een afspraakje hebben.

1. Veggly

Waar andere apps focussen op schoonheid of profiel, kan je via deze datingapp iets meer gelijkgestemde personen ontmoeten. In dit geval gaat het specifiek over kennismaken met andere vegetariërs of veganisten, of ook gewoon met mensen die een planeetbewuste levensstijl hebben. Volgens de ontwikkelaars kunnen mensen met elkaar in botsing komen doordat ze een andere levensstijl hebben en daarom kan deze app interessanter en handiger zijn voor bepaalde mensen. Momenteel is Veggly aan een lichte opmars bezig, waardoor je met steeds meer mensen in contact kan komen. Bovendien is het inloggen gratis en zijn de basisfuncties, zoals liken en chatten, dat ook. Uiteraard heb je nog extra tools of betalende functies, zoals bijvoorbeeld de super like. Allemaal zaken die de meeste datingapps hanteren, want zij moeten zich ook draaiende houden… Veggies en vegans, laat jullie horen!

2. Paiq

Dit is ook een app met een iets andere aanpak. Hier ga je niet scrollen door de foto’s en profielen, zoals op bijvoorbeeld Tinder. Hier vul je, wanneer je inlogt, een vragenlijst in. Hierna gaat het matching-systeem enkele profielen zoeken die ook aan jouw ‘lijst’ voldoen. Die personen worden dan aan je voorgesteld met een wazige foto. De bedoeling is dus dat je elkaar eerst leert kennen door te chatten en pas daarna wordt de foto van de andere persoon met mondjesmaat steeds meer zichtbaar. Hierdoor ga je, volgens de app, ‘onbevooroordeeld kennismaken’. Ondertussen groeit de aandacht voor de app ook nog gestaag, waardoor je steeds meer nieuwe mensen kan ontdekken. Het idee doet ons wat denken aan de datingprogramma’s van een tiental jaren terug. Leuk concept toch? Spannend is het zeker! Hier ga je aan de slag.

3. Bumble

Bumble gooit het net als de twee vorige apps over een andere boeg. Bij deze app maak je jouw profiel aan, waarna je kan liken. Indien er een match is, dan kan enkel de vrouw de openingszin voorzien. Pas op: start zij geen gesprek binnen de 24 uur, dan is jouw match weg. Volgens gebruikers is deze app veel serieuzer voor mensen die een waardevolle relatie zoeken. Daarbij kan je je misschien afvragen hoe het zit met mannen die op mannen vallen of vrouwen die op vrouwen vallen. Dat lost Bumble op door die regel, waarbij vrouwen het eerste woord voeren, op te heffen. Jongeren die een leuke vriendschap zoeken, kunnen ook terecht bij deze app. Bovendien is de basisservice, zoals bij Veggly, gratis. Ook benieuwd naar de openingszin van jouw vrouwelijke match?

Dit bericht bekijken op Instagram

An ‘Allie and Noah during that rainy scene in The Notebook’ kind of moment ♥️

Een bericht gedeeld door Bumble (@bumble) op

4. Happn

Bij Happn ga je jouw potentiële lief opzoeken in de buurt. De app focust zich dus op locatiegebonden daten. Bij het openen van de app, na het inloggen, zie je een kaart met profielen dichtbij jouw huis of buurt. Hier kan je dan een vind-ik-leuk achterlaten en indien dat wederzijds is, heb je uiteraard een match. Je ziet daarnaast ook meerdere profielen in een oogopslag, waardoor uitpikken eenvoudiger verloopt. De laatste tijd heeft de app een serieuze community achter zich geschaard, waardoor kansen op succes groter zijn. Ook deze app is gratis als het aankomt op the basic stuff. Klaar om mensen te ontmoeten die je misschien in real life nog niet gezien hebt?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

“If I stay in my bed, does time pass faster?” 🤔🙏🏼 . . . . #happn #meme #help #sleep #hibernation #stayathome

Een bericht gedeeld door happn (@happn_app) op

5. Badoo

Een iets bekendere datingapp is Badoo. Iets wat oorspronkelijk op de wereld gekomen is als een website waar je vrienden kon ontmoeten, heeft nu ook een app waarmee je ook een relatie kunt smeden. Doordat Badoo bekender is, heeft de app een grotere fanbase. Hierdoor heb je misschien meer geluk om het imaginair dekseltje op jouw potje te vinden. Daarnaast is deze app er voor alle leeftijden, waarvan jongeren de grootste hap zijn. Tot slot maakt Badoo het mogelijk om op een laagdrempelige manier contact te leggen met nieuwe mensen. Ga jij je hengel uitgooien in deze grote vijver?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Wondering how to nail the stay-at-home date? We’ve got you covered… 💜 #DateHonestly

Een bericht gedeeld door Badoo (@badoo) op

6. Tinder

Als laatste datingapp kunnen we natuurlijk Tinder niet vergeten. Dit is ongetwijfeld de populairste app bij jongeren. Dat valt waarschijnlijk te verklaren door de leuke lay-out en het gebruiksgemak. Je kan doorheen tientallen profielen in jouw dichte tot verre omgeving swipen. Daarbij lukt swipen ook internationaal door de paspoortfunctie, die nu zelfs tijdelijk gratis is. Iemand scoren in Cuba? Je weet nooit… Bovendien kan je jouw profiel vrij vlot en eenvoudig personaliseren. Tot slot wees je best wel op je hoede voor valse profielen, want dat kan je jammergenoeg eens tegenkomen op zo’n populaire app. Daarentegen heb je uiteraard, door het enorme succes, heel wat kans om jouw slag te slaan. Maak jouw vingers maar klaar om te swipen!

Timothy Maesen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.