Eenvoudiger en duurzamer leven in Kortrijk? Het kan!

25/05/2018

Op zoek naar tips om op een eenvoudige en creatieve manier duurzamer te gaan leven? Wel, op zaterdag 2 juni vindt in Depart de eerste editie van de gratis Simplify Life-beurs plaats. Op het programma staan tal van workshops, een keynote van Tine Hens en verschillende foodtrucks voorzien, allemaal in thema van duurzaam leven.

Workshops

Er zijn die dag heel wat workshops omtrent duurzamer leven. Zo is er eentje die gaat over upcycling: het hergebruiken van oude voorwerpen, in plaats van ze weg te gooien. Rond dit thema wordt er een sessie voorzien die gaat over het hergebruiken van versleten fietsbanden. Die blijken even stevig als een megarekker en toch stevig. Zo worden er verschillende voorbeelden getoond, van uitvindingen tot kleine designontwerpen. Daarnaast is er ook een workshop waarin alles over fietsherstel wordt aangeleerd, zoals het vervangen van banden, smeren van kettingen en repareren van remmen. Op die manier wordt naar de fietsmaker gaan overbodig. Verdere workshops gaan over eco-cosmetica, yoga, mediteren …

Knack-journaliste Tine Hens

Keynotes, altijd interessant. Ook op deze beurs hebben ze daar aan gedacht en hebben ze Tine Hens uitgenodigd. Voor wie haar niet kent: Tine is journaliste voor Knack en verder heeft ze ook al een boek geschreven, genaamd ‘Het klein verzet’. Daarin vertelt ze het verhaal van mensen die van Griekenland tot Denemarken in hun eigen wijk of stad bewijzen dat een andere, sociaaleconomische economie mogelijk is. Ze wil bewijzen hoe we onderuit, als gewone burger, het heft in eigen handen kunnen nemen en hoe we kunnen kiezen voor kwaliteit van leven in plaats van altijd maar de wetten van de groei-economie te volgen. Dit sluit ook aan bij de visie van deze beurs.

Foodies

Honger zal je niet lijden op de beurs, want er zullen verschillende foodtrucks staan, met voldoende vegetarische en veganistische alternatieven. Zo is er een truck van OOOGST, die lokale en biologische ingrediënten combineert met een avontuurlijke kookstijl. Ook Ecotariër zal er staan, zij voorzien veganistische desserts. Soep van Collectief Aardig is gratis, net als een hapje dat voorzien wordt door EVA Kortrijk. Ten slotte is er ook een bar, die wordt uitgebaat door Natuurpunt Kortrijk.

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.