Eerste West-Vlaamse boulderzaal opent in Kortrijk

28/02/2020

Wie in Kortrijk wilt gaan klimmen kan vanaf nu ook op de Pottelberg terecht. Daar openen de mensen achter Blueberry Hill nu ook een boulderzaal: Blackbox Boulder. Met een oppervlakte van 600m²  behoort de zaal ook meteen tot de grootste boulderzalen van België.

Wanneer we het hebben over klimmen, denken de meeste mensen waarschijnlijk aan lengteklimmen waarbij er met beveiliging van een touw, een klimharnas en een beveiligingstoestel serieuze afstanden in de hoogte worden geklommen. Dat is echter niet de enige klimdiscipline die beoefend wordt. Alsmaar populairder is het boulderen, waarbij geklommen wordt met enkel een valmat als beveiliging. Typisch hiervoor is dat er lager bij de grond wordt geklommen en routes dus veel horizontaler en korter zijn in vergelijking met het lengeteklimmen.

Blackbox Boulder

Deze vorm van klimmen is ondertussen zo populair dat ook WestVlaanderen haar eerste boulderzaal krijgt. Deze opent zaterdag 29 februari op de Pottelberg. Wekelijks zullen er 25 nieuwe routes zijn in verschillende stijlen en niveaus: veel variatie dus, en voor ieder niveau wat wils. Naast de boulderzaal is er ook een afzonderlijke ruimte voor kracht –en systeemtraining.

Nog leuk om te weten: waar je bij lengteklimmen een partner nodig hebt om je te beveiligen, kan je bij boulderen gerust ook alleen aan de slag gaan. Je hoeft ook geen ervaring te hebben te boulderen. Bij lengeteklimmen moet je les volgen om te leren beveiligen. Vaak heb je ook een klimvaardigheidsbewijs nodig om aan te tonen dat je kunt beveiligen. Bij boulderen kan iedereen gewoon meteen van start.

Meer info vind je hier.

Just gotta put the holds on our training wall. #training #trainingforclimbing #trainingwall #blackboxboulder #trainingmotivation

139 Likes, 5 Comments – black_box_boulder (@blackboxboulder) on Instagram: “Just gotta put the holds on our training wall. #training #trainingforclimbing #trainingwall…”

 

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.