Grenzeloos organiseerde benefiet voor De Rijzende Ster

09/04/2018

Ershad Yaftali uit Harelbeke organiseerde samen met Grenzeloos op vrijdag 30 maart een pasta-avond ten voordele van De Rijzende Ster,  een tehuis voor bijzondere jeugdzorg. In 2001 kon hij er zelf terecht na zijn vlucht uit Afghanistan.

Het was voor hem dus een gemakkelijke keuze, omdat hij er zelf zijn eerste 7 jaar in België heeft doorgebracht. Hij heeft er een heel aangename tijd beleefd en is het centrum daarom ook enorm dankbaar. Naast de vele kansen die hij er kreeg, heeft Ershad er ook zaken zoals discipline en stiptheid geleerd, dus een bedanking leek wel op z’n plaats.

Wat is De Rijzende Ster nu precies? Het is een jeugdinstelling in Kuurne voor jongeren die geplaatst worden door de jeugdrechtbank of het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg, omdat ze nergens anders terecht kunnen. Tijdens de jaren die ze er doorbrengen, doorlopen de bewoners een hele procedure, totdat ze 18 jaar zijn (sommigen blijven soms zelfs nog langer).

Over het benefiet zelf dan. “Het was een geslaagde avond, we hebben gekregen wat we verwachtten”, vertelt Ershad opgelucht. Er waren zo’n 30-tal aanwezigen en op het einde van de avond hadden ze zelfs nog een grote bestelling voor maar liefst 40 man, die moest geleverd worden. Hoeveel pasta er verorberd werd? “Toch wel een paar kilo!”, weet hij ons te vertellen.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.