Festival Mutse lokt 400 bezoekers naar Halenplein

10/04/2019

De tweede editie van Festival Mutse is nog maar achter de rug en de volgende staat al in de Kortrijkse festivalagenda op 28 maart 2020. “We hadden 100 bezoekers meer dan vorig jaar, echt machtig”, aldus organisator Jakob Dhaene.

Tevredenheid alom bij de jonge organisatoren achter Festival Mutse. “Er was maar liefst 400 man. Met dank aan het weer onder andere, we hadden onze muts pas nodig na 20.00 uur”, legt Jakob uit. “De line-up met zowel enkele lokale bands als nieuw talent zoals Danny Blue and the Old Socks heeft zeker geholpen. Verder deed de buurt rond de nieuwe locatie (het Halenplein, red.) ook haar duit in het zakje.” Volgens de organisator was vooral het Gentse NAFT de smaakmaker op het podium.

Next stop

Zelf kijkt Jakob vooral uit naar TEXtival op 28 april en Mark-é Festival op 11 mei, en dat is niet geheel toevallig. “We hebben een ruildeal: medewerkers van hun festivals komen bij ons helpen achter de bar en omgekeerd. Zo leer je veel bij van elkaar, we stimuleren elkaar om het telkens nog beter te doen”, klinkt het.

Volgend jaar keert het festival terug naar het Halenplein op zaterdag 28 maart. Wil je nog meer te weten komen over Mutse? Houd zeker de Facebookpagina in de gaten en luister hieronder naar het volledige interview met Jakob Dhaene.

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.