Festivalzomer in West-Vlaanderen – wat we al weten

17/04/2020

Hoe ziet de West-Vlaamse festivalzomer eruit en wat kan je doen met reeds aangekochte tickets? Een overzicht!

Sinksen 2020 – ALTERNATIEF?

Door het invoeren van de nieuwe coronamaatregelen dreigen er ook geen normale Sinksenfeesten te zijn dit jaar. Maar in een interview met Het Laatste Nieuws wist burgemeester Vincent Van Quickenborne het volgende te zeggen:  “We gaan wel een alternatieve Sinksen organiseren. Een Sinksen ‘in en rond uw kot’ als het ware, maar hierover later meer. Het is nog in volle voorbereiding”. Benieuwd hoe ze dit jaar zullen verlopen… . Hieronder vind je alvast een filmpje met een verslag over vorig jaar.

Cactusfestival 2020- AFGELAST

Het Cactusfestival, dat normaal gezien plaatsvond van 10 tot 12 juli, gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft in een bericht op hun site volgende uitleg: “De gezondheid en veiligheid van onze festivalgangers, artiesten, crew en vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het nu om.” Er wordt nog gekeken voor de ticketregeling voor volgend jaar.

Dranouter 2020 – AFGELAST

Ook Dranouter, een van de oudste festivals van het land dat in de Westhoek plaatsvindt, gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie ook op hun site bekendgemaakt. “De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat massabijeenkomsten t.e.m. 31 augustus 2020 niet toegelaten zijn in België. Het wordt dus een zomer zonder Festival Dranouter. Dat is de enige juiste beslissing. Ze overvalt ons niet. Het lag in de lijn der verwachting en we hebben er enkel groot begrip voor.” Er wordt op dit moment ook gewerkt aan de ticketregeling met de ticketpartner. “Zodra de regeling voor ticketkopers is uitgewerkt, zal daarover gecommuniceerd worden.”

Hype-O-Dream 2020: AFGELAST

Ook Hype-O-Dream, het festival in Wymeerschen in Waregem, wordt dit jaar door het coronavirus geannuleerd. Het festival, met namen als Snelle en 5napback, zou normaal gezien doorgaan van 10 tot 12 juli. In een bericht op de website wist de organisatie het volgende mee te delen:

“Gezien de nieuwe maatregelen die de Belgische overheid opgelegd heeft, moeten met spijt in het hart de annulatie van deze editie van Hype-O-Dream aankondigen. We willen iedereen bedanken voor alle steun en we beloven dat we er terug zullen staan in 2021. Gezien de uitzonderlijke situatie willen we jullie ook vragen om ons wat tijd te geven om de best mogelijke oplossing te vinden voor al de personen die al een ticket gekocht hebben. Jullie zullen zo snel mogelijk per mail ingelicht worden. Zorg goed voor elkaar en tot volgend jaar.”

Kamping Kitsch 2020: AFGELAST

De organisatie van Kamping Kitsch heeft op een originele manier aangekondigd dat de editie van dit jaar niet doorgaat. Marcel en Vicky, een bejaard DJ-koppel, draait steevast op Kamping Kitsch en door een wel zeer specifieke reden kan het festival door hen niet doorgaan:

“Dat Kamping Kitsch Club en Marcel & Vicky een onafscheidelijke combo vormden wisten we al. Het DJ duo die sinds jaar en dag draait op het grootse verkleed festival van het land, vormen binnenkort een trio! Vicky is zwanger en haar zwangerschap is uitgerekend voor 22 augustus. Dit was ook de datum waarop we deze zomer 10 jaar Kamping Kitsch Club zouden vieren. Omdat we hierdoor dus onze headliner dreigen te verliezen, hebben we besloten om de editie van 10 jaar Kamping Kitsch Club te verplaatsen naar 28 augustus 2021, aldus de organisatoren…”.

Volgend jaar een nieuwe editie dus…

LUX Festival 2020 – ALTERNATIEF

De organisatie van LUX heeft beslist om het festival op een originele manier te laten doorgaan. In een post op hun Facebookpagina wisten ze mee te delen dat LUX festival ‘Lux in den hof’ wordt. Mensen blijven in hun tuin maar zullen van daaruit wel kunnen meeluisteren naar de beats van de dj’s. “Laten we samen die dag LUX’en zodat de hele streek het hoort”. Het festival gaat nog altijd door op de originele datum, zaterdag 23 mei.

Ostend Beach 2020- AFGELAST

De organisatie van Ostend Beach heeft in een bericht op hun site gemeld dat deze editie van het festival afgelast is. Het festival zou normaal gezien doorgaan van 10 tot 12 juli maar door de beslissing van de nationale veiligheidsraad is dat nu niet het geval. Vorig jaar kwam de populaire Nederlandse rapper Lil Kleine er nog optreden. De organisatie heeft wel al meegedeeld dat er voor de bezitters van tickets voor deze editie twee opties zijn:

  1. De tickets voor dit jaar kunnen ook gebruikt worden voor volgend jaar, de informatie daarover vind je op de site.
  2. Je kunt het ticket omruilen in een gift card waarmee je binnen kan op een van de drie volgende edities. Je mag zelf kiezen welke.

Rock Zerkegem- ONDER VOORBEHOUD

In een Facebookpost heeft de organisatie meegedeeld van Rock Zerkegem dat het, samen met de andere kleine festivals, met een bang hartje afwacht wat de Nationale Veiligheidsraad binnenkort zal meedelen over hun lot. Er is nog geen duidelijkheid of het kleine festival in Jabbeke dit jaar zal kunnen doorgaan. Binnenkort zullen we er meer over weten

Over de andere festivals en evenementen is er nog geen duidelijkheid of moet er nog officieel gecommuniceerd worden op de sociale media en de website.

Lees ook:

Jitse Lapeire

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.