Fitmobiel brengt sport tot aan je deur

07/06/2018

Vzw Sportplus en stad Kortrijk brengen voortaan sport naar de mensen met de Fitmobiel, een mobiel fitnesscentrum. Deze mobiele sporttrailer heeft een grote verzameling fitnesstoestellen en is gemakkelijk op te bouwen. De Fitmobiel kan 20 tot 40 mensen laten bewegen. De komende maanden zal deze mobiele fitness rondtrekken door Kortrijk en de deelgemeenten. 

Uit Amerika

Het idee komt van chiropractor Ruben Cordonni uit Kortrijk. Hij liet de Fitmobiel overkomen uit Amerika om toe te voegen aan zijn praktijk. Er was meteen veel interesse bij de sportdienst toen hij het concept introduceerde en het past mooi in het plaatje van Europese Sportstad. “Je bereikt heel veel mensen en er zijn geen financiële drempels en bovendien is het vlot toegankelijk”, steltschepen van Sport An Vandersteene. De Fitmobiel trekt naar verschillende locaties in Kortrijk, Aalbeke, Kooigem, Marke en Bellegem.

Gericht naar niet-sporters

Het programma is vooral gericht naar mensen die nog niet sporten. Het is niet de bedoeling dat er zomaar geëxperimenteerd wordt. Vandaar dat er steeds begeleiding aanwezig zal zijn bij de Fitmobiel als deze opengesteld wordt. Gediplomeerde leerkrachten brengen hun expertise mee vanuit de fitnessruimte en delen hun tips en tricks met de aanwezige gelegenheidssporters.

Ook de scholen worden betrokken bij het project en dat is een goed teken volgens schepen van Onderwijs Kelly Detavernier: “Dat ook het onderwijs graag op deze kar springt doet me veel plezier. Er zijn immers voldoende signalen dat bewegen voor de schoolgaande jeugd geen evidentie meer is. Onze try-outs bewezen echter het tegendeel als ook de speelplaats opnieuw een beweegplaats wordt.”

Pictures by Stad Kortrijk

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.