Ga op cultuurjournalistieke Europese uitwisseling met NEXT

13/10/2021

NEXT, het internationaal kunstenfestival in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en Valenciennes, gaat dit jaar op zoek naar jongeren die interesse hebben in cultuur en journalistiek om van 16 tot 20 november in Rijsel aan de slag te gaan.

Tijdens NEXT kan je proeven van allerlei hedendaagse theater-, dans- en performancevoorstellingen. Naast die voorstellingen biedt NEXT nu ook de kans aan Vlaamse, Franse, Italiaanse en Deense jongeren om professionele ervaring op te doen als journalist in een Europees uitwisselingsprogramma: TeeNEXTers. Dat vindt plaats in Rijsel in Le Grand Bleu van 16 tot 20 november.

Onder begeleiding van professionele journalisten maak je kennis met cultuurjournalistiek. Je woont verschillende voorstellingen bij en werkt reportages, artikels en recensies uit. Je krijgt ook de kans om in gesprek te gaan met de kunstenaars. De week wordt afgesloten met een live broadcast uitzending, waarin je je ervaringen van die week kan delen.

Je verblijft tijdens het project samen met alle Europese jongeren in een jeugdherberg in Rijsel. Je overnachting, eten en transport wordt vergoed door TeeNEXTers zelf.

Ben jij tussen 16 en 20 jaar? Spreek en schrijf jij goed Engels? Heb jij interesse in cultuur en journalistiek? Zijn al je antwoorden ja op deze vragen? Dan is dit iets voor jou!

Vanuit Kortrijk krijgen vier jongeren de kans om deel te nemen, wees dus vlug en stuur een mailtje naar famke.struyve@budakortrijk.be

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.