Ga mee op zoek met Avansa naar het Derde Paradijs

17/03/2021

Voor een project is Avansa op zoek naar Kortrijkzanen met een visie over hoe Kortrijk er moet/mag/kan uitzien. Tijdens dit project, dat plaatsvindt in het kader van de kunsttriënnale Paradise Kortrijk 2021 willen ze het Derde Paradijs maken, samen met een kleine kerngroep en alle inwoners van onze stad.

De inspiratiebron voor het project is de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto. Hij richtte Cittadellarte op: een plaats waar men met kunst de maatschappij wil veranderen. Verschillende instanties zoeken er samen naar een betere samenleving. Dat idee beschreef hij ook in zijn manifest het Derde Paradijs. De centrale vraag daar is: wat gebeurt er als je het eerste paradijs (de natuur) en het tweede paradijs (het artificiële) met elkaar samenbrengt.

Avansa wilt deze vraag samen met kunstenaar Jonas Vansteenkiste beantwoorden en ook meteen visueel realiseren in Kortrijk. Ze zijn daarvoor op zoek naar een kerngroep die samen met hen in dit proces wilt stappen. Iedereen kan in principe mee doen, zolang je samenwerking belangrijk vindt.

Op donderdag 25 maart 2021 is er een online infosessie over het verloop van het project. Inschrijven kan je doen via deze site, maar voor meer info kan je nu al mailen naar maarten.vanhee@avansa.be.

Wil je meer weten over het project? Beluister het interview met Maarten!

Quindo · Interview – Maarten Vanhee (Avansa) – het Derde Paradijs (16 maart 2021)

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.