Hang een gedicht aan je raam en win een poëziebundel!

28/01/2021

Poëzieweek tijdens de coronapandemie, dat moet een beetje anders dan normaal gevierd worden. Als thema werd in 2021 gekozen voor Samen, omdat poëzie mensen zelfs nu kan verbinden. Zuidwest organiseert daarom #samendichter. 

Tijdens de Poëzieweek roepen zuidwest en de bibliotheken iedereen op ramen en deuren te decoreren met een zelf geschreven of gekozen gedicht. Je kan hiervoor aan de slag gaan met de postersjablonen van zuidwest. Die sjablonen vind je hier.

Het idee achter #samendichter is dat woorden mensen kunnen ontroeren en verbinden zonder dat daar fysieke aanrakingen voor nodig zijn: een mooie boodschap in 2021. Met de actie hopen zuidwest en de bibliotheken hoop en positiviteit te verspreiden, sneller dan een virus verspreiden kan.

Neem zeker ook een foto van je gedicht en deel die met de hashtag #samendichter op Facebook of Instagram. Zo kan je meteen ook kans maken om de gedichtenbundel ‘Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn’ van Siel Verhanneman te winnen. Op de sjablonen staan ook QR-codes. Als je deze scant kan je een UiTPASpunt sparen. Op posterjacht gaan is dus de boodschap! #samendichter loopt tot en met woensdag 3 februari.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.