Geen festivalzomer? Dan maar een Netflix-zomer!

29/06/2020

Massa-evenementen blijven verboden tot eind augustus en nog vele andere evenementen werden al afgelast. De winkels mogen dan wel weer open, nog steeds vallen het merendeel van onze plannen in het water. Saaie zomer, dus? Dat is buiten Netflix gerekend. Heel wat van onze favoriete series keren deze lente en zomer naar de streamingdienst terug én we kunnen bovendien ook enkele nieuwe series verwachten. Hier staan ze voor jou op een rijtje.

Snowpiercer (Seizoen 1)
Op 25 mei kwam de eerste aflevering van het eerste seizoen van de langverwachte serie Snowpiercer uit. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film onder regisseur Bong Joon-Ho (van het Oscarwinnende “Parasite”) en het Franse boek Le Transperceneige en gaat over de overlevenden van de apocalyps die nu op een trein leven. Zij moeten zien te overleven in een wereld waar de klassenstrijd en sociale onrechtvaardigheid heersen. Het eerste seizoen zal tien afleveringen tellen, maar daar blijft het niet bij: het tweede seizoen wordt verwacht in 2021.

The 100 (Seizoen 7)
Het zevende en tevens laatste seizoen van deze post-apocalyptische dramaserie is vanaf 26 mei ook bij ons op Netflix te zien. Elke week kunnen we een nieuwe aflevering verwachten. Voor de nieuwe fans: het eerste seizoen gaat over 100 jonge delinquenten die voor het eerst in 97 jaar terug naar de aarde worden gestuurd om te zien of die opnieuw leefbaar is, nadat ze al die jaren in de ruimte leefden. Elk seizoen komt met nieuwe twists en verhaallijnen en zijn makkelijk te bingenTeleurgesteld omdat dit het laatste seizoen wordt? Niet getreurd: er is een spin-off in de maak.

Space Force (Seizoen 1)
Fans van The Office zullen deze serie misschien wel kunnen smaken: Space Force werd namelijk door dezelfde mensen gemaakt, en ook deze serie heeft Steve Carell in de hoofdrol. Wij konden hem en de rest van de (top) cast verwachten op 29 mei. De komische reeks gaat over de oprichting van een ruimte-divisie van het Amerikaanse leger, iets wat de hoofdpersonages niet altijd even serieus nemen. Benieuwd of het een hit wordt!

Brooklyn Nine-Nine (Seizoen 6)
De fans van B99 hebben er een tijdje op moeten wachten, maar het zesde seizoen komt ook eindelijk op de Belgische Netflix te staan. Op 4 juni kan je Detective Jake Peralta en zijn collega’s opnieuw in actie zien in deze politiekomedie. Daarna wordt het wachten op het zevende seizoen, waarvan de laatste aflevering vorige maand uitkwam. De serie wordt tegenwoordig uitgezonden op Amerikaans televisienetwerk NBC en werd al vernieuwd voor een achtste seizoen.

13 Reasons Why (Seizoen 4)
Het laatste seizoen van de mega-hit 13 Reasons Why kwam op 5 juni op Netflix te staan. Dit seizoen telt tien afleveringen; drie minder dan de voorgaande seizoenen. De laatstejaarsstudenten van Liberty High School maken zich klaar om af te studeren, maar de moordzaak van het vorige seizoen lijkt nog een staartje te hebben. Ook worstelen de personages elk met hun eigen problemen. Afstuderen zal niet makkelijk worden…

The Politician (Seizoen 2)
Fans van drama-komedie reeks The Politician hoefden niet lang te wachten: op 19 juni kwam het tweede seizoen namelijk uit – amper negen maanden na de release van seizoen 1. Het vervolg zal, net als het eerste seizoen, acht afleveringen tellen en is een direct vervolg op wat er in de achtste aflevering gebeurde. Zal hoofdpersonage Payton Hobart in zijn opzet slagen om senator van New York te worden? Veel details zijn er nog niet: het valt dus af te wachten hoe het seizoen zal verlopen. Hopelijk met even goede satire als het eerste!

The Umbrella Academy (Seizoen 2)
Bijna is het zo ver: het vervolg op The Umbrella Academy zal op 31 juli te zien zijn. Na meer dan een jaar wachten krijgen we eindelijk te zien wat er met de magische Hargreeves broers en zussen gebeurd is. Het eerste seizoen eindigde namelijk met een grote cliffhanger en fans wachtten al die tijd vol spanning op antwoorden. Verging de wereld of niet? In ieder geval is het wachten bijna voorbij – gelukkig

Klaar met het bingen van deze series? Geen nood: films als The Old Guard (met Matthias Schoenaerts) en The Kissing Booth 2 komen op respectievelijk 10 en 24 juli uit. Volg ook zeker de account van Netflix NL om op de hoogte te blijven van alle series en films die we kunnen verwachten: zo hoeven jullie je tijdens de vakantie zeker niet te vervelen.

Lees ook:

Manon Commeyne

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.