Chirovrienden lanceren eigen gezelschapspel ‘To The Moon And Back’

07/09/2020

De Kortrijkse Spellmakers (geen paniek, op het eerste zicht komen ze sympathiek over) Ruben en Wannes uit Kortrijk vonden hun goesting niet tussen de bestaande gezelschapsspellen. Gemotiveerd door een interesse in de ruimte creëerden de twee hun eigen gloednieuwe spel “To The Moon And Back”!

Spellmak(k)ers

Ruben De Mesmaeker, van opleiding graphic designer, kwam ongeveer twee jaar geleden met het idee om een gezelschapsspel te maken. Over de ruimte, want daarin was hij altijd al geïnteresseerd. Voor het ontwikkelen van het spel riep Ruben al snel de hulp in van Chiro-vriend Wannes Vandenbussche. Zo werden de Spellmakers geboren. Nu, twee jaar later is het eerste spel van de Spellmakers eindelijk af.

Plot

De mensheid heeft de wereld naar de knoppen geholpen, daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar een andere planeet om het leven terug aan te vatten. De maan blijkt een uitstekende plaats om te wonen, vele rijke mensen hebben dus ook al een plaatsje op de Maan weten te bemachtigen. Ook jij kan naar de maan. Alleen is er een klein probleempje, om op de maan te mogen wonen heb je een visum nodig. Die visum krijg je niet zomaar cadeau. Nee, je moet er heel veel geld voor neertellen.

In “To The Moon And Back” moet je geld verzamelen om een visum te kunnen bemachtigen. De beste manier om geld te verdienen is pakketjes vanop de aarde naar de Maan te brengen. De weg naar het visum is alleen bezaaid met valkuilen en hindernissen. Pas op! Een stap naar voor kan ook een stap terug worden.

Kickstarter

Ongeveer twee jaar zijn de twee spellmakers bezig geweest met het ontwikkelen van het spel. Om het echt te kunnen uitbrengen zijn Ruben en Wannes op zoek naar geld. Dat geld zoeken ze online, op Kickstarter, vanaf 6 oktober. Je kan daar een vrije gift doen, of een bepaald bedrag neertellen (rond de €40) en dan krijg je het spel als eerste toegestuurd. In een later stadium zou het spel ook verkrijgbaar zijn via de website spell-makers.be!

Benieuwd naar wat Ruben De Mesmaeker nog allemaal te vertellen had over “To The Moon And Back?” Beluister het volledige interview hieronder!

Quindo · Interview – Ruben De Mesmaeker over eerste gezelschapsspel de Spellmakers – door Alexander Ballekens

Lees ook:

Alexander BALLEKENS & Emiel MARTENS

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.