Gezocht: street artkunstenaars die in de stad aan de slag willen gaan

19/01/2021

Ben of ken je een street artkunstenaar? Tranzit en Track and Trace zijn naar jou op zoek! Op drie Kortrijkse locaties worden er grote muurschilderingen gerealiseerd en daarvoor zoeken ze nu drie artiesten die die werken kunnen ontwerpen en plaatsen.

Track and Trace is een gratis fotofestival dat van midden maart tot midden mei de hele stad inpalmt. In het kader van dat festival worden drie grote muurschilderingen gerealiseerd die dus ook op de wandelroute van het festival liggen.

De drie muren waar kunstwerken komen zijn de onderkant van de Noordbrug ter hoogte van Museum Texture (+/- 55 m²), de onderkant van de Dambrug waar het huidig werk wordt vervangen (+/- 35 m²) en de muur van de parking tegenover het gebouw van De Stroate vlakbij het Begijnhof (+- 35 m²).

Goed nieuws, want je doet dat niet voor niets! Per locatie is er een vergoeding voorzien. Voor de Noordbrug €4.800, voor de Dambrug: €2.800 en voor de Stroate: €2.800. Ook artiesten zonder BTW-nummer komen in aanmerking.

Er zijn enkele voorwaarden waar aan voldaan moet worden, zo moet het werk net zijn, mogen er geen teksten geplaatst worden en moet er een zichtbare link zijn met fotografie. De andere voorwaarden vind je op de website van Tranzit.

Meedoen? Je projectvoorstel kan je tot 8 februari doormailen naar: jeugdcentrum@kortrijk.be

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.