Gezocht: ‘Young Curators’ die concerten willen organiseren

11/09/2019

Wilde Westen is op zoek naar vijf jonge curatoren tussen 18 en 26 jaar die een jaar lang hun ding willen doen binnen de programmatie. “Het is de bedoeling dat de deelnemers kennismaken met alle zaken die bij een concert komen kijken”, zegt Elice Spillebeen van de Kortrijkse muziekorganisatie.

Leertraject

Het curatorschap van de jongeren gaat van start tijdens het festival Sonic City (8 tot 10 november), waarbij Wilde Westen voor het eerst de stad intrekt onder de noemer ‘Sonic City in The City’. “De Young Curators stellen de affiche van dat podium samen, met de nadruk op jonge artiesten. Daarnaast nemen ze ook de communicatie en productie van dat podium voor hun rekening”, aldus Elice.

Na Sonic City krijgen de zogehete ‘Young Curators’ de kans om concerten in café Pand.A te programmeren en te coördineren. Spillebeen: “Ze krijgen volledig carte blanche, al zullen ze het wel moeten eens raken met elkaar. Hierbij willen we opnieuw vooral mikken op jong talent.” De vijf curatoren zullen ook betrokken worden bij andere festivals en de concertwerking van Wilde Westen.

Kandidaten

Met ‘Young Curators’ wil Wilde Westen jongeren tussen 18 en 26 jaar de kans geven om ervaring op te doen in de muzieksector. “Er zijn geen specifieke voorwaarden“, legt Elice uit. “Of je nu ervaring hebt of niet, van bepaalde muziekgenres houdt of niet… het maakt niet zoveel uit. We willen vooral een diverse groep samenstellen, zodat de curatoren ook van elkaar kunnen leren.”

Geïnteresseerden kunnen zich kanditaat stellen door hun cv en motivatiebrief door te sturen naar elice@wildewesten.be voor woensdag 18 september.

Beluister het volledige interview met Elice Spillebeen.

LEES OOK

Jérôme Vanstaevel

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.