Gracias Señor: nieuw album The Sore Losers valt in de smaak

31/10/2018

Donderdag 15 oktober stelden The Sore Losers allerminst teleur in een goed gevulde De Kreun. De Limburgse rockers stelden er hun nieuw album Gracias Señor voor. 

Na het voorprogramma door The Glücks kwam de band exact op tijd het podium op. De band rond zanger Jan Straetemans vloog er meteen in maar het publiek had twee nummers de tijd nodig om er wat in te komen. Het derde nummer ‘Got It Bad’ zorgde weliswaar voor een explosie van geluk aan het Conservatoriumplein. De zaal brulde naar hartenlust mee en de toon van de avond was daarmee ook gezet.

“Er mag lingerie gegooid worden!”, grapte Jan Straetemans. Van het dak van De Kreun bleef er daarna haast niets meer over. De Limburgers hadden het duidelijk naar hun zin en zochten elkaar vaak op voor een gitaarwedstrijdje met mooie blues riffs en intense gitaarsolo’s tot gevolg. Voor bindteksten was er niet veel tijd, en maar goed ook.

Na een imposante setlist was het helaas tijd voor de mannen om het publiek te bedanken en het podium te verlaten. Ze waren nog niet weg of er werd al gegild: “Nog jintje!” De band bezweek en speelde ‘Your smile’,  waarop de fans zich nog één keer volledig lieten gaan op de mix van vurige gitaren en ruige zang. De Limburgers bedankten Kortrijk nogmaals en weg waren ze.

Nathalie van der Ark

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.