Gratis fietslampjes voor fietsers in Kortrijk

07/11/2017

5.000 sets fietslampjes deelt stad Kortrijk uit in de eerste week na de herfstvakantie. Op die manier wil de stad het belang van zichtbaarheid in het verkeer belichten. De actie vindt niet toevallig plaats na de overschakeling naar het winteruur. Fietsers moeten zich immers vaker in het donker verplaatsen. 

Het gebruik van het fietsverlichting is verplicht. Na zonsondergang moeten fietsers vooraan en achteraan een niet-verblindend licht of knipperlicht hebben. Hetzelfde geldt bij omstandigheden waarbij de zichtbaarheid minder dan 200 meter is. Vooraan moet het licht wit of geel zijn, achteraan rood. Fietsers zonder correcte fietsverlichting riskeren een boete van 55 euro.

Schepen van Mobiliteit, Axel Weydts: “Zichtbaarheid in het verkeer als fietser is van levensbelang. Met deze actie willen we dat benadrukken. Op verschillende fietsroutes delen we daarom deze week maar liefst 5.000 fietslichtjes uit. Zorg dat jouw fiets in orde is, in het belang van jouw eigen veiligheid!”

Bijkomend is er een campagne in het stadsmagazine en staan er langs belangrijke fietsroutes campagneborden. Wist je trouwens dat fietslampjes ook echt cool kunnen zijn?

 

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.