GRL PWR in Akademy: “Vrouwen mogen eens in de watten gelegd worden”

07/05/2019

Akademy op de Pottelberg staat nu vrijdagavond volledig in het teken van vrouwen onder de noemer GRL PWR. Voor de gelegenheid heeft de discotheek een straffe line-up verzameld met Jolien Roets, Black Mamba en Zoey Hasselbank.

Met het concept GRL PWR wil Akademy vrouwen eens in de spotlights zetten. “Ik moet wel toegeven dat mijn vriendin eigenlijk met het idee kwam en dat wij er een beetje mee gaan lopen zijn”, zegt initiatiefnemer Louis Ottevaere. “Tijdens een van onze laatste evenementen was 60 tot 70 procent van onze gasten een vrouw, reden genoeg om ze even in de watten te leggen.”

De affiche kleurt opvallend Belgisch en telt enkel vrouwen. “We zijn Belgen en we zijn daar trots op, het is leuk om te zien dat in de urbanscene zoveel Belgische vrouwen een vooraanstaande positie hebben”, legt Louis uit. Wie wanneer achter de decks staat, is nog niet bekendgemaakt.

(lees verder onder het interview)

Toekomstplannen

Dat Akademy nu met een nieuw evenement op de proppen komt, is niet toevallig. Louis Ottevaere: “We hebben gemerkt dat mensen heel vaak naar sterke concepten willen gaan. Daarom zetten we sterk in op een aantal eigen ideeën, waarbij we in de toekomst telkens unieke locaties zouden inpalmen.” Met andere woorden: het is niet zeker dat de discotheek op de Pottelberg blijft. “We draaien wellicht nog een seizoen op de huidige locatie maar de kans bestaat dat we binnenkort al uitwijken naar een andere locatie.”

Wie meer info wil over GRL PWR, kan terecht op de Facebookpagina van het evenement.

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.