‘Hallo micro’: een podcast door mensen met een migratieachtergrond

22/08/2019

De socioculturele vereniging FMDO vzw heeft een podcastreeks uitgebracht met persoonlijke verhalen van vijftien mensen met een migratieachtergrond. Ook de Kortrijkse Imane Ghislaine (18), lid van het Lettertype Collectief, deed haar verhaal in ‘Hallo micro’.

De deelnemers geven in de podcast een blik in hun leven aan de hand van waargebeurde verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. Zo vertelt Imane over twee weken waarin ze gespijbeld heeft. Imane: “Met Hallo Micro wil FMDO de drempel tot podcasts verlagen. Daarvoor werkten we samen met de makers van podcast Relaas en IemandDe verhalen die aan bod komen, zijn heel divers. Er zitten grappige anekdotes tussen, maar evengoed ook heftige verhalen op emotioneel vlak.”

Workshops storytelling

Eerst kregen de deelnemers een intensief traject rond storytelling. De mensen achter de podcasts Relaas en Iemand leerden hen wat een verhaal nu precies tot een goed verhaal maakt. Vervolgens gingen ze creatief aan de slag met een bijzondere gebeurtenis uit hun leven. Dit alles resulteerde in een live opnamemoment voor de podcast. Volgens Imane hebben de workshops hun doel niet gemist, maar oordeel vooral zelf.

Beluister het volledige interview met Imane Ghislaine.

Emiel Martens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.