Handelaars furieus op stad Kortrijk

13/09/2017

De handelaars van de Kortrijkse groothandelsmarkt in Heule moeten plaatsmaken voor de vuilniswagens van stad Kortrijk. De oppositie en de handelaars vinden het vreemd dat de stad geen andere locatie vindt voor de vuilniswagens. Tijdens de Kortrijkse gemeenteraad van september waren er een veertigtal handelaars aanwezig om hun ongenoegen te laten blijken.

De Kortrijkse groothandelsmarkt wordt het nieuw onderkomen van de stedelijke groendienst en dienst huisvuil van het ‘depot Marke’. De verhuis zal plaatsvinden op 1 augustus 2018, zes maanden vroeger dan verwacht. De nieuwe eigenaar van de huidige gebouwen van de stedelijke groendienst en dienst huisvuil wil namelijk snel aan de slag.

De oppositie begrijpt niet waarom het stadsbestuur geen andere locaties zoekt en de handelaars zijn ondertussen een petitie gestart. Schepen van Economie Rudolf Scherpereel (N-VA) zei tijdens de gemeenteraad dat hij de deur openhoudt voor andere locaties maar tegelijk wees hij op de dalende activiteit op de site.

De groothandelsmarkt is elke maandag, woensdag en vrijdag open. Het zijn vooral marktkramers, traiteurs en winkeliers uit West-Vlaanderen en Wallonië die hun inkopen doen op de Vier Linden in Heule.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.