Heb jij al kennis gemaakt met mamaABC?

08/06/2018

Vloggen, het is iets van deze tijd. Denk maar aan alle Logan Pauls, David Dobriks en Casey Neistats die momenteel YouTube domineren. Maar hun doelpubliek is eerder aan de jonge kant. Gelukkig is er ook nog Sofie Lambrecht uit Bissegem, beter bekend als mamaABC!

Op haar website geeft ze tip en inspiratie over het leven met kinderen. Ze schrijft over het echte leven, met niet alleen persoonlijke, maar ook inspirerende verhalen. De reden waarom ze zo realistisch en herkenbaar schrijft, is omdat ze als getrouwde moeder van vijf al heel wat ervaring heeft.

Hoe het begon

Nu heet haar blog eigenlijk gewoon Sofie Lambrecht, maar daarvoor was het mamaABC. Dat kwam voort uit ‘Our happily ever after’, wat de opvolger was van de blog waarmee ze begon, ‘Bram en Sofie’. Uiteindelijk gebruikt ze nu gewoon haar echte naam. Doorheen de jaren heeft haar website al heel wat veranderingen ondergaan, doordat ze onder andere in 2007 trouwde met haar vriend Bram en vooral door de geboorte van haar vijf kindjes. Met de opkomst van nieuwe technologieën leek het handig om niet alleen meer teksten te schrijven, maar om ook haar dagelijks leven te filmen, wat resulteerde in de vele vlogs die ze nog steeds maakt.

Verschillende thema’s

De inhoud van haar verschillende blogs en vlogs is heel uiteenlopend. Hoofdthema’s zijn uitstapjes en reizen, opvoeden en gezinsleven, spelen en speelgoed, me-time en relaties. Alles waar de hedendaagse moeder (en vader) dus mee te maken krijgt. Maar dat is nog lang niet alles! Want je kan je afvragen hoe je nu zo’n groot gezin onderhoudt. Wel, wie beter dan Sofie om daar een antwoord op te geven? Daarnaast geeft ze ook nog tips over fashion, vooral voor kinderen, inrichting van je huis, knutselen, verzorging en nog zo veel meer. Verwacht je dus aan veel, maar dan ook echt veel tips!

 

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.