Herbeleef de SDG City Hall Talk #7 @ stad Kortrijk

30/05/2017

De Verenigde Naties lanceerden 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (de zogenaamde ‘Sustainable Development Goals’ of SDG’s) die onze wereld moeten veranderen tegen 2030. De vraag: hoe kan je met zo'n ambitieuze agenda aan de slag?

Op maandag 29 mei 2017 organiseerde Stad Kortrijk de SDG City Hall Talk. We lieten ons inspireren en enthousiasmeren om ook in Kortrijk deze doelstellingen waar te maken. We spraken met vertegenwoordigers van de Verenigde Naties, stad Kortrijk, bedrijven en organisaties hoe zij in en rond Kortrijk met de SDG’s aan de slag gaan.

Stijn Van Dierdonck, Noord Zuid ambtenaar van stad Kortrijk, licht bij ons het principe van de City Hall Talk toe.

Peter Wollaert van UNITAR legde aan ons uit wat de taak van een gemeente en een burger kan zijn om deze ambitieuze doelstellingen tot een goed einde te volbrengen.

Karlien Gorissen, stafmedewerker van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten, kwam in het Kortrijkse stadhuis hun rol in deze ambitieuze doelstellingen uitleggen.

Gerda Flo van Kortrijk Klimaatstad legde aan ons uit hoe stad Kortrijk ook milieu en klimaat hoog op de agenda zet en wilt blijven zetten.

Op het eerste zicht heeft de Letterzetter van Kortrijk daar misschien niet rechtstreeks iets mee te maken, maar ook op cultureel vlak grijpt de Letterzetter de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen aan om te creëren.

Machteld Claerhout, programmadirecteur Stad Kortrijk Strategisch Programma Management Office, kwam toelichten hoe het Kortrijks initiatief rond Kortrijk Weide en de incubator de Loods ook met de duurzame ontwikkelingsdoelen aan de slag gaan.

Anna Noor en Amira, twee jonge deelnemers van het project Jong Kortrijk Spreekt, leggen uit wat het ambitieuze project Jong Kortrijk Spreekt inhield.

Herbekijk de foto’s van de SDG City Hall Talk hier!

Timon Van De Voorde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.