Herbeluister Cebu Radio – Filipijnse jongeren in Kortrijk

10/05/2017

Van 2 tot 13 mei ontvangt Kortrijk 11 jongeren uit Cebu City in de Filipijnen. De groep maakt tijdens hun bezoek kennis met de stad en verschillende organisaties en scholen. Het programma werd samengesteld door Kortrijkse jongeren die vorige zomer zelf Cebu City bezochten. 

De jongerenuitwisseling met Cebu City is aan zijn derde editie toe. Het project bestaat uit twee delen. Een bezoek van Kortrijkse jongeren aan Cebu City, gevolgd met een tegenbezoek van Filipijnse jongeren aan Kortrijk. Tijdens de bezoeken leren de jongeren elkaars stad, cultuur en gewoontes kennen.

De jongeren verblijven bij gastgezinnen. Voorafgaand aan het bezoek in Kortrijk verblijven de jongeren 10 dagen in Haarlemmermeer, eveneens een zusterstad van Cebu City. De organisatie in Kortrijk is in handen van de deelnemers van de jongerenreis met ondersteuning van Noord-Zuid raad en stad Kortrijk. Het project kadert in de stedenband tussen Kortrijk en Cebu City.

Vandaag kwamen de Filipijnse jongeren ook op Quindo op bezoek, en namen ze voor een uurtje de Quindo airwaves over. Herbeluister ‘Cebu Radio’ hier!

Timon Van De Voorde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.