Het nieuwe zwembad op Kortrijk Weide in cijfers

29/01/2019

Nog een dikke maand te gaan vooraleer het zwembad op Kortrijk Weide op vrijdag 1 maart opengaat. Het wordt het grootste zwembad van West- en Oost-Vlaanderen. Dit zijn de belangrijkste cijfers.

160 meter

Geef toe, hoe cool is een wildwaterbaan van 160 meter lang? Naast het grootste zwembad van West- en Oost-Vlaanderen heeft Kortrijk zo ook de langste wildwaterbaan van het land beet. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je je binnenkort helemaal uitleven op maar liefst vijf glijbanen.

33 miljoen euro

Het totale kostenplaatje van het nieuwe zwembad is 33 miljoen euro. Stad Kortrijk werkt daarvoor samen met Lago, het bedrijf dat ook zwembaden in onder meer Brugge en Zwevegem beheert. Voor een stad is het quasi onmogelijk om zo’n grote investering volledig op zich te nemen, daarom wordt er vaak gekeken naar de privésector en ontstaat er een publiek-private samenwerking (PPS).

300.000 bezoekers

Jaarlijks mikt Lago op 300.000 bezoekers. Het zwembad kan maximum 2.000 bezoekers aan op hetzelfde moment. De tarieven voor inwoners van Kortrijk en Zwevegem zullen iets lager liggen dan die voor niet-inwoners.

80.000 manuren

Begin januari stond de teller al op 80.000 manuren werk. Dat zijn 2.000 werkweken van 40 uur. Per dag werken er 40 tot 50 mensen op de bouwwerf om het zwembad klaar te hebben tegen vrijdag 1 maart.

266 vierkante meter

Dat is de oppervlakte van het buitenzwembad, dat het hele jaar door zal open zijn. Daarnaast is er ook een buitenterras, van waaruit je een mooi uitzicht zal hebben over het Nelson Mandelapark. In totaal heeft het zwembad op Kortrijk Weide een wateroppervlakte van 2.344 vierkante meter.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.