+32B interviewt DJ Grazzhoppa over begin van hiphop in België

14/06/2021

Met HipHopTalkies heeft +32B (het nieuwe Vlaamse hiphopplatform met hun uitvalsbasis in Kortrijk) al een podcastreeks waarin ze onder andere DJ SNS al interviewden. Maar de komende maanden werkt het platform ook aan een speciale reeks waarin ze de roots, het heden en de toekomst van hiphop in Vlaanderen/België bespreken met enkele hiphoppers die mee aan de wieg stonden van hiphop in Vlaanderen of hun eigen provincie.

Aflevering 1: DJ Grazzhoppa

In deze aflevering neemt Wim – dat is de echte naam van DJ Grazzhoppa – je mee naar de jaren 80. Hij heeft het over hoe hij de vibe van hiphop in de jaren 80 tot nu ervaarde en legt uit hoe en waarom de hiphop scene van een connected scene evolueerde naar de scene die we vandaag de dag kennen. Daarnaast vertelt hij je ook wie zijn favoriete MC’s, DJ’s & producers zijn van vroeger en nu en met wie hij graag nog zou samenwerken. Zo vertelde hij ons onder andere waarom Grafgravers hem meer aansprak dan ‘t Hof van Commerce en dat hij op dit moment samenwerkt met Chillow voor een project met rappers uit New York. Deze aflevering kan je alvast al beluisteren hieronder.

Aflevering 2: Goeie Jongens

Ook aflevering 2 staat al ingepland. Voor deze aflevering nodigt het platform enkele leden van het Limburgse collectief “Goeie Jongens” uit naar Kortrijk. Het collectief ontstond aanvankelijk als eenmalig project om 20 jaar hiphop in Genk te vieren. Ondertussen mocht het collectief in 2019 Pukkelpop onveilig maken en is het collectief uitgegroeid tot een vzw die hiphop-artiesten wil ondersteunen met onder andere bookings en management. De kern van het collectief bestaat uit 13 artiesten waaronder Don Luca, Tiewai, Zio Io & Rian Snoeks. Vorig jaar bracht het collectief tevens een eerste compilatie uit.

Over +32B

+32B is een online hiphopplatform met als doel de Vlaamse hiphopscene te verbinden aan de hand van de productie van content zoals podcasts, spitsessies & livestreams. Het mediaplatform is een initiatief van enkele leden van hiphopacademie De Stroate & enkele studenten netwerkeconomie. Je kan +32B volgen op Facebook, Instagram, YouTube, Twitch via @plus32b. Daarnaast zijn ze volop bezig met het ontwikkelen van hun website. Nu kan je er alvast een tijdslijn met enkele mijlpalen uit de geschiedenis van hiphop in Vlaanderen ontdekken. Later volgt nog een kaart waarin alle hiphopinitiatieven, verenigingen, … zullen verzameld worden.

Tristan Isaac

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.