Hoe zit dat nu met de stationswerken in Kortrijk?

25/06/2019

Vanaf oktober hervatten de werken in de stationsbuurt van Kortrijk, maar wat staat er allemaal te gebeuren? Wij sommen de belangrijkste weetjes op.

Ondergrondse parking

De geplande parking onder de Tolstraat en het Conservatoriumplein, onder de vroegere bushaltes, zal 900 parkeerplaatsen en drie ondergrondse niveaus tellen. Dat zijn 300 parkeerplaatsen en 1 bouwlaag minder dan voorzien.

“Uit tellingen blijkt dat pendelaars nu meer dan vroeger met de fiets of het openbaar vervoer naar het station komen, of worden op- en afgehaald aan de shop & go-plaatsen. Het is uiteraard niet de bedoeling om een parking te bouwen met overcapaciteit of deze positieve tendens richting duurzame vervoersmodi te keren”, klinkt het.

Niet één, maar twee tunnels

Er komt een wegtunnel, vanaf rotonde Panorama tot in de Burgemeester Lambrechtlaan. Naast die tunnel is er nog een aparte fiets- en bustunnel voorzien. Door de aanwezigheid van massieven in de grond liep die aparte tunnel vertraging op.

(lees verder onder de foto)

Einde in zicht?

Eind 2022 gaan de parking en de wegtunnel open. Daarna volgt de aanleg van een autoluw plein aan het station (Zandstraat, Conservatoriumplein en Tolstraat), dus zonder de bekende kluifrotonde Appel. Het gaat dan onder meer over een rijweg, trottoirs en extra groen. Wanneer de fiets- en bustunnel klaar is om in gebruik te nemen, is nog niet duidelijk.

Meer info vind je op www.kortrijk.be/stationsproject.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.