Hoger onderwijs en bedrijven bundelen krachten op Jobhappening

21/03/2019

Wie binnenkort afstudeert, zakt deze namiddag best af naar Kortrijk Xpo. KU Leuven campus Kortrijk, UGent campus Kortrijk, Howest, VIVES en stad Kortrijk stomen alles klaar om Kortrijkse studenten te verwelkomen op de derde editie van de Jobhappening, samen met meer dan 200 lokale bedrijven.

De Jobhappening is er voor zowel studenten die op zoek zijn naar een job als mensen die willen verder studeren. Master-na-masters, cv-screening, postgraduaten… er is voor elk wat wils. Zo zijn er ook workshops van de VDAB, Pieter-Jan Mollie van communicatiebureau Thinkedge en Stefaan Gernaey van ingenieursbureau Elekti. “De VDAB is er om studenten tips te geven over hoe je moet solliciteren en ook Pieter-Jan en Stefaan zullen studenten tips en tricks meegeven over hoe je gemotiveerd en gefocust de job van je dromen bereikt”, zegt Ellie Samyn van Kortrijk Studentenstad.

Speeddaten met bedrijven

Daten via Tinder mag dan niet altijd een succes zijn, maar via 12 minuten durende speeddates heb je misschien meer geluk.
Je kan er namelijk de job van je leven mee vinden. “Zo is het veel makkelijker voor studenten om in contact te komen met bedrijven en op een heel ontspannen manier”, klinkt het. Dus heb je vragen voor bedrijven, wil je tips of gewoonweg al eens kennismaken? Grijp je kans!

Altijd prijs?

Naast de beursstanden en de workshops is er nog een leuk pluspunt aan de Jobhappening. Er vallen namelijk prijzen te winnen. Ellie Samyn: “De reis naar New York voor twee personen is zeker eentje die tof is om mee naar huis te nemen, maar ook een tablet of een boekenbon van Theoria zijn volgens mij de moeite.” Het enige wat je moet doen is jezelf registreren voor het evenement en je studentenkaart meebrengen. Om 16.00 uur worden de winnaars uitgeloot.

Nog niet helemaal overtuigd? Check onze reportage van de vorige editie.

Heel wat studenten en bedrijven zakten gisteren af naar de Jobhappening in Kortrijk Xpo! 👨‍💼💰

Heel wat studenten en bedrijven zakten gisteren af naar de Jobhappening in Kortrijk Xpo! 👨‍💼💰

Geplaatst door Quindo op Vrijdag 23 maart 2018

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.