Houtsneden met een pletwals?! Je ziet het vandaag in Academie Kortrijk!

18/09/2021

Vandaag (18 september) gooit de Kortrijkse academie tussen 14 en 18 uur haar deuren open voor JOU! De leerkrachten tonen hun atelier in werking, zowel binnen als buiten, zodat jij kan ontdekken welk atelier het best bij jou past.

En wat dan met die pletwals? Astrid Verplancke en Peter-Jan Sioen gaven de 17 studenten van het atelier grafiekkunst de opdracht om vanuit hun eigen artistieke beeldtaal een houtsnede te maken op groot formaat, zo’n 100 op 120 cm. Deze houtsneden worden vanmiddag afgedrukt op grote textielvellen. Door de grootte van de houtsnedes kunnen de studenten geen normale pers gebruiken, dus beslisten ze aan de slag met een pletwals van 2,8 ton! Na het drukken zullen de vlaggen te zien zijn aan de gevel van de academie.

De afgelopen dagen werd er op de sociale media van Academie Kortrijk al veel geteased naar die opendeurdag. Hoog tijd om eens te bellen vond Alexander. Hij interviewde Peter-Jan vanmorgen tijdens #BALLEKENS. Dat gesprek kan je hieronder nog eens beluisteren.

 

Quindo · Interview – Peter-Jan Sioen over ‘ACADEMIE ROLT’ – door Alexander Ballekens

Overtuigd en zin om even een kijkje te nemen? De academie verwacht je deze namiddag tussen 14u en 18u! BE THERE!

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.