Huts! Ken jij deze jongerenwoorden?

05/02/2019

Jongeren die hun eigen taaltje gebruiken en ontwikkelen, het is van alle tijden. Eén ding staat vast: als oudere mensen bepaalde woorden beginnen over te nemen, dan zijn ze, om het zacht uit te drukken, uit de mode.  Wij lijsten enkele jongerenwoorden van het moment op, ken jij ze allemaal?

1. Huts

Huts a niffauw, doe normaal a niffauw! Maar wat betekent ‘huts’? Het is eigenlijk een stopwoordje maar je kan het gerust ook gebruiken als aanmoediging of als ontlading: “Dat examen was echt chill, huts!” In de videoclip van HUTS zie je alvast 1001 voorbeelden van hoe het precies moet.

2. Kantelen

Zeg niet langer tackelen maar kantelen. Als je zin hebt om iemand omver te duwen, dan kantel je die gewoon. Je kan het woord ook gebruiken op het vlak van eten: “Ik heb zwaar goesting om nog eens een paar Eurodeals te kantelen.”

3. Tantoe

“Mijn zus heeft echt weer tantoe lang geslapen, bro.” Dit woord gebruik je om te overdrijven, het heeft een gelijkaardige betekenis als beire (kinderwoord van 2015, red.). Maar misschien gebruiken we dat woord iets te veel? Tantoe true!

4. Pattas

Je hebt ze bij Nike, Zalando, Torfs… noem maar op! We hebben het natuurlijk over schoenen. Pattas is gewoon een hipper woord. Geef toe, het klinkt niet alleen beter maar je krijgt er ook net dat tikkeltje extra swag door.

5. Boitten

Je moet al onder een steen geleefd hebben om dit woord niet te kennen. Boitten is gewoon een ander woord voor uitgaan. Het komt van de Franse uitdrukking ‘sortir en boîte’, wat zoveel betekent als ‘uitgaan in een club’. Ga jij vrijdag ook boitten in ‘t Straatje?

Boitten, pattas… jongerentaal is lit

Huts! Ken jij deze jongerenwoorden? Ontdek de betekenis hier ➡️ bit.ly/2WH24PU 📰🗣️

Geplaatst door Quindo op Maandag 4 februari 2019

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.