“I WILL be back”: eerste editie Kortrijks sportfestival groot succes

31/10/2018

Afgelopen weekend vonden meer dan 1.700 sportliefhebbers hun weg naar de eerste editie van WILL, het sportfestival van Kortrijk. Een pak bekende sprekers passeerden de revue, waaronder Nafi Thiam en Roberto Martínez, maar ook Europees kampioen marathon Koen Naert en wereldrecordhouder triatlon Jan Frodeno beklommen het podium.

‘Sport wint aan belang’

“Success is in everyone’s head zei Roberto Martínez op het WILL-podium en daar slaat hij eigenlijk de nagel op de kop”, vertelt Saskia Soete De Boosere, directeur van Kortrijk Xpo en initiatiefneemster van WILL. “We weten al langer dat sport een steeds belangrijker deel wordt van de tijdsbesteding van mensen. Maar het is ook een verhaal geworden van ambitie en doelstellingen. De sporter van vandaag stelt zich doelen, heeft ambitie. Daar wilden we met WILL op inspelen. Door onze bezoekers te informeren, inspireren en motiveren. En door zelf te geloven dat een festival als WILL ook echt nodig was.”

Tevredenheid overheerst

1.788 bezoekers zakten af naar het allereerste Kortrijkse sportfestival. Saskia Soete De Boosere: “Vanuit sprekers- en deelnemershoek klonk het unaniem dat WILL een leemte invult voor de sporter die op zoek is naar méér.” Vooral de persoonlijke ervaringen maakten het verschil voor de bezoeker. Zo vertelde tienkamper Thomas Van der Plaetsen zijn verhaal voor ruim 300 mensen. Daarnaast konden de sportfanaten terecht bij coaches en experts om het te hebben over een plan van aanpak van je trainingen, hun conditie testen enzovoort. Voor elk wat wills dus.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.