“Ik wil tonen wie ik echt ben, zonder filters om me mooier te maken”

07/04/2021

Luna Cottenier is een West-Vlaamse TikTokker met bijna 40.000 volgers. Haar tiktoks, die soms enkele honderdduizenden views halen, gaan vooral over dingen die heel herkenbaar zijn voor leeftijdsgenoten: dingen die West-Vlaamse moeders zeggen of vervelende dingen die leerkrachten doen. 

“Het is eigenlijk begonnen toen mijn kleine zus de app had. In het begin vond ik het belachelijk. Maar ik heb hem dan zelf gedownload, ben beginnen kijken en dansjes doen. Dat dansen was toch niets voor mij, dus ben ik andere content beginnen maken”, vertelt Luna.

Haar ouders zijn heel enthousiast en doen soms zelfs mee in haar video’s. “Tiktoks waarbij ik West-Vlaamse mama’s nadoe zijn heel populair, ik denk omdat ze heel herkenbaar zijn voor onze generatie.”

@lunacottenierSUCCES AAN DE STUDENTEN!!!🍀 Yesyesyes we zijn bijna met 38K toppers 🙂 ##fyp ##foryoupage♬ Left Outside Alone – Anastacia

In het begin was Luna wel wat bang voor haatreacties. “Je ziet dat sommige mensen heel toxic kunnen zijn in de reacties, maar zelf krijg ik niet echt haatreacties. Soms zeggen ze wel eens dat West-Vlaams een lelijk dialect is, maar dat neem ik niet persoonlijk.”

“Ik kreeg ook al eens een commentaar over mijn wenkbrauwen maar omdat ik daar zelf niet mee struggle doet mij dat eigenlijk niets. Ik wil in mijn Tiktoks tonen wie ik echt ben, zonder filters om mezelf mooier te maken.”

Gesponsorde content op Instagram en TikTok

Dat Tiktok voor sommigen een carrière kan zijn, is al langer bekend. Ook Luna kon al samenwerken met bepaalde merken: “Dat zijn vooral small businesses, kleine zaken die juwelen of sleutelhangers maken, wat ik zeker heel leuk vind. Of soms heb ik sponsors zoals My Jewellery.”

“Meestal vragen ze mij om een Instapost te maken met hun producten, soms vragen ze om een Tiktokvideo want daar heb ik een groter bereik. Dan spreken we wel een prijs af, want dat is eigenlijk pure reclame.”

Opkijken doet ze naar Tiktokster Caroline Van Cauter. “Zij is heel grappig en als persoon is ze iemand waarvan veel mensen kunnen leren. Ze staat zo positief in het leven.”

Benieuwd naar het volledige interview met Luna? Beluister het hier!

Quindo · Interview – TikTokster Luna vertelt over haar video’s, haatreacties en sponsordeals – 7 april 2021

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.