Indigo helpt Nigerezen bij zoektocht naar water

19/07/2019

Tijdens de zomervakantie kan je bij Quindo kennismaken met enkele ontwikkelingsorganisaties. Indigo is er zo eentje. “Ons doel is om in het noorden van Niger kleinschalige waterprojecten te realiseren”, vertelt bezielster Ann Grymonprez.

De voordelen van water binnen handbereik hebben, zijn niet min in de regio rond de woestijnstad Agadez. Ann Grymonprez: “De vrouwen winnen veel tijd doordat ze niet elke dag zo’n drie keer achter water moeten met een emmer op hun hoofd. Zo kunnen ze zich meer focussen op een ambacht. Ook jonge kinderen, vooral meisjes, moeten uiteraard niet meer meelopen en kunnen bijgevolg naar school gaan.”

Opvallend, Ann richtte Indigo op na een concert van Tinariwen in Brussel. “Ik was er aan de praat geraakt met enkele Toearegs (een Afrikaanse bevolkingsgroep, red.). Een paar dagen later belde er een van die mensen me op om te vragen of ik niet met hem meeging naar Niger.” Ze moest niet lang nadenken en ter plaatse merkte ze al snel op dat de dagelijkse zoektocht naar water een groot probleem was. Zo ging de bal aan het rollen.

Beluister het volledige interview met Ann Grymonprez.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.