Ingelmunster zet de festivalzomer in met Labadoux

03/05/2017

Ertebrekers, Daan, Axelle Red... De line-up van Labadoux 2017 is helemaal rond en Ingelmunster is klaar voor actie. Van 5 tot en met 7 mei vindt het folkfestival plaats op de festivalweide van de West-Vlaamse gemeente.

Labadoux Festival presenteert muziek vanuit de buik, ofwel ‘echte rootsmuziek’. Op hun affiche zie je dan ook enkele Belgische toppers zoals Axelle Red en Daan en jonge snaken zoals Nele Needs a Holiday en Me In The Clouds. Hoofdvolgel is dit jaar een Britse golden oldie: The Levellers. Maar naast muziek kan je veel meer terugvinden.

Labadoux ontkadert

Met het kunstproject ‘Labadoux ontkadert’, ondersteunt Labadoux ook mensen die het minder gemakkelijk hebben in onze maatschappij. Tijdens dit project worden oude en nieuwe kaders verwerkt worden tot echte kunstwerken. Deze kaders worden verkocht tijdens het festival, en de opbrengst gaat naar twee sociale projecten.

Kunsttalent

Labadoux gelooft ook in het kunsttalent van mensen uit kwetsbare groepen: mensen met een beperking, (jong)dementie, psychische problemen, vluchtelingen,… Dit talent wilt de organisatie dan ook brengen tot bij de festivalgangers. In aanloop naar het festival werden een deel van de kaders tentoongesteld, onder andere in het gemeentehuis en de bibliotheek van Ingelmunster.

Het is ook family friendly: terwijl de ouders genieten van een concert is er voor de kleinsten de circustent van Hoetchatcha, magische tovenaarsvoorstellingen, …

En nu allemaal tezamen: “There’s only one way of life…”

redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.