‘Radio Evita’ op Internationale Vrouwenstraat in Roeselare

08/03/2018

Op zaterdag 3 maart ging in het centrum van Roeselare ‘Femme Totale’ door, een initiatief van de provincie West-Vlaanderen. Kenniscentrum ARhus, de Ooststraat en een deel van het centrum werden voor de gelegenheid omgetoverd tot de Internationale Vrouwenstraat.

Het brede programma bestond onder andere uit kunsttentoonstellingen in galerie Blomme, workshops van kalligrafie tot bloemstukken maken en een pop-upbar. In kenniscentrum ARhus waren er tal van gesprekken met sterke vrouwen. En ondertussen galmde in de Ooststraat ‘Radio Evita’ uit de boxen. De mobiele studio van Quindo was in een vrouwelijk kleedje gestopt en opgesteld in de charmante Jazzavan. Presentatrices Annelies Nollet (Quindo) en Veerle Deblauwe (Radio 2) waren de gastvrouwen van dienst. 

Verschillende partners sloegen voor dit initiatief de handen in elkaar: OKAN-klassen GO en Sint-Michiel, Femma, KVLV, VIVA-SVV, Markant, Diversa, opvangcentrum FEDASIL Poelkapelle, Moeders voor Vrede, Mama Kivu, stad Roeselare, Wereldhuis West-Vlaanderen en centrumstraten Roeselare.

Robbe Delespesse

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.