INTERVIEW – 150 jaar conservatorium start met concert Julien Libeer

14/02/2020

Een heel jaar door wordt er gevierd in het Conservatorium want de school bestaat 150 jaar. Zo’n verjaardag gaat uiteraard gepaard met heel wat festiviteiten. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op zaterdag 15 februari met een galaconcert in de Schouwburg Kortrijk. 

De dag nadien is Julien Libeer aan de beurt. De pianist, die zelf ook oud-leerling is van het conservatorium, speelt zondag 16 februari een intiem concert in de Concertstudio. In ons radioprogramma On Stage interviewde Louis hem over de reizen die hij maakt als muzikant.

Luister naar Julien Libeer die in dit fragment praat over de keer toen hij piano speelde voor de keizer van Japan:

Naast de concerten in het openingsweekend vinden er doorheen het jaar ook nog andere activiteiten plaats. Van 16 mei tot 16 september is er in de benedenhal van Muziekcentrum Track een expo waarbij 150 jaar Conservatorium wordt in beeld gebracht. Voor deze expo verzorgde Chemisch Circus een reeks videoportretten van leerkrachten, leerlingen en muzikale families op de school.

Het slotevenement is een primeur voor de kunstschool. Op 21 en 22 november treden leerlingen voor het eerst op in evenementenhal Depart. Een nieuwe uitdaging dus waarbij onder andere leerlingen uit de opleiding dj, pop en rock en grotere ensembles tijdens een tweedaagse podiumkunstenmarathon hun ding kunnen doen.

Lees ook:

Fotocreditz: Athos Burez

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.