JAC Zuid-West-Vlaanderen boost mentaal welzijn met #welinjevel

10/05/2021

De medewerkers van het JAC – de jongerenafdeling van het CAW, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk – Zuid-West-Vlaanderen krijgen alsmaar meer hulpvragen van jongeren tussen 12 en 18 jaar. Door onder andere de coronacrisis en de gevolgen van de maatregelen gaat het slechter met hun mentaal welzijn. Om daar preventief op in te spelen lanceerde het JAC nu hun campagne #welinjevel

Met #welinjevel wil JAC Zuid-West-Vlaanderen de jongeren vooral hun eigen veerkracht tonen en hen leren hoe ze zelf aan hun mentaal welzijn kunnen werken. “We zien heel wat signalen dat coronacrisis een groot effect heeft op mentaal welzijn”, klinkt het bij Lotte Verschuere, beleidsmedewerker van het CAW. Er zijn bijvoorbeeld 16% meer aanmeldingen van jongeren tussen 12 en 18 jaar bij het JAC.

“Met #welinjevel willen we scholen en jongeren bereiken en hen actief aan de slag laten gaan met mentaal welzijn. We doen dit online, door op Instagram tips te verspreiden over hoe je zelf aan de slag kan gaan met mentaal welzijn. We maakten ook een filmpje met tips en oefeningen. Offline kregen we heel wat signalen vanuit scholen en leerkrachten. Voor hen maakten we een inspiratiebundel om mee aan de slag te gaan.”

Eén van die tips is bijvoorbeeld om je voldoende te ontspannen. “Alle leerlingen kregen een sticker met daarop Niks moet, nietsen mag, maar we wijzen ook op het belang van ontspanning. We leggen uit hoe je goed kan ontspannen en geven concrete tips. Bijvoorbeeld: ontspanningsmomenten inplannen in je agenda, nadenken over wat je graag doet en een soort chilllijst maken met al die activiteiten.”

Het volledige interview met Lotte beluister je hieronder

Quindo · Interview – Lotte Verschuere – JAC – #welinjevel (10 mei 2021)

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.