Jasper Steverlinck maakt sterke comeback

19/01/2019

Zes jaar. Zo lang was Jasper Steverlinck gestopt met zijn muziek. Na zijn passage in  de jury van het allereerste seizoen van The Voice, dacht de Gentenaar dat het beter was om te stoppen. Nu maakt hij een comeback met Night Prayer, zijn nieuw album. Zo stond Steverlinck op zaterdag 12 januari in de grote zaal van Schouwburg Kortrijk.

Liefde voor muziek

Na zes jaar maak je niet zomaar een comeback. Tijdens de moeilijke periode overwoog de singer-songwriter zelfs even om met iets totaal anders te beginnen. Uiteindelijk moest hij toch bekennen dat zijn liefde voor muziek te groot was.

In april was Jasper Steverlinck voor het eerst terug met muziek in Liefde Voor Muziek op VTM. Onder meer door die geslaagde ervaring nam hij de beslissing om te herbeginnen. Toeval of niet: Niels Destadsbader, die andere graag geziene gast van het populaire tv-programma, zat ook in het publiek in de Schouwburg. Voor Steverlinck de ideale gelegenheid om zijn nummer One Thing I Can’t Erase nog eens te spelen, het nummer waarmee hij voor kippenvel zorgde in Liefde Voor Muziek.

Jean Blaute

Onder meer muziekkenner Jean Blaute was een van de mensen die ervoor hebben gezorgd dat Jasper Steverlinck helemaal terug is. Maar Jean Blaute zou Jean Blaute niet zijn als er daar niet een heel verhaal aan vasthangt. Dat verhaal vertelt de Gentse singer-songwriter geheel op zijn eigen humoristische manier. Hoewel zijn songs niet altijd even vrolijk zijn, straalt de zanger zelf toch een mystieke vrolijkheid uit. Dit maakt de voorstelling echt tot een spektakel met een lach en een traan.

Terechte theatertour

De voorstelling was tot in de puntjes voorbereid. Zo versterkte het lichtplan de voorstelling immens. Het licht kwam met zo veel afwisseling en zo’n goede timing, dat de performance nog meer tot zijn recht kwam. Ook de andere bandleden, waaronder Jaspers beste vriend Valentijn, waren echt goed in hun vak. De keuze voor de theatertour was dan ook overduidelijk de juiste.

Spontaniteit

Tenslotte is het zeker nog het vermelden waard dat er genoeg ruimte was voor spontaniteit en dat wist het publiek wel te smaken. De Gentenaar bracht naast de nummers van zijn laatste plaat ook nog een gloednieuw nummer dat hij nog maar zelden had gebracht. Hij wist zelfs niet zeker of hij dat nummer wel al goed kon brengen. Onder andere die mix van spontaniteit en eerlijkheid zorgde voor een staande ovatie aan het einde van het optreden.

Want dat het een goede zaak is, de comeback van Jasper Steverlinck, daar mogen we zeker van zijn.

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.