Je examenresultaten in zeven memes

02/07/2019

Tweede zit of niet? Voor enkele studenten is het nog niet duidelijk. Wie bijvoorbeeld studeert aan de Kulak, komt pas vandaag te weten hoe het zit. Wij vatten alvast de mogelijke reacties op die gevreesde puntenlijst samen.

Leve de hogeschool…

Zoals gewoonlijk hebben de hogeschoolstudenten opnieuw veel vroeger hun punten gekregen. Gelukkig krijgen de universiteitsstudenten nu ook hun puntenbrief, al is het mondjesmaat. Want geef toe, je kan zo blijven wachten.

Klopt dat cijfer wel?

Zodra je je puntenbrief in handen hebt, kan je je examens gaan inkijken. De kans is groot dat je een fout ontdekt waardoor je punten alsnog beter worden, maar we blijven liever in onze zetel naar een serie kijken. Netflix and chill, FTW! Bovendien houden docenten naar verluidt niet van wijsneuzen.

9 op 20: sterven

Buizen met een negen, je wenst het niemand toe. Toch zijn er sommige studenten geboren met een talent om net dat getal meerdere keren op hun puntenbrief tevoorschijn te laten komen. Laat ons bidden.

“Ik ben er voor alles door”

Je kent ze wel, die medestudenten die van de daken schreeuwen dat ze geen tweede zit hebben. Ze zetten het op Instagram, Facebook, Snapchat… Stop daarmee! Je helpt er niemand mee, integendeel.

Mama’s en papa’s, moei u niet zo

Okee, da’s misschien wat overdreven. Laat ons afspreken dat ouders voortaan concrete werkpunten mogen voorstellen, maar zonder een grijns op hun gezicht. One team, one dream?

Je betaalt voor een tweede zit

Stel, het zit allemaal wat tegen en je mag opnieuw opdraven in augustus. Maar hé, elk academiejaar betaal je wel voor die tweede zit… waar voor je geld dus? En het zou toch zonde zijn om die vakken te moeten meenemen naar volgend jaar.

Last but not least

Nog een wijze raad om mee te eindigen. Voor iedereen die een depressie wil vermijden is er één oplossing.

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.