Je hoofd (letterlijk) koel houden tijdens de blok? Met deze 5 tips lukt het

27/05/2019

De blokperiode draait op volle toeren en daarmee maakt ook de zon opnieuw haar intrede, want om een of andere reden zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Blokken is natuurlijk niet de plezantste bezigheid, laat staan bij hoge temperaturen, daarom hebben we enkele tips om het allemaal wat draaglijker te maken.

Trouw met een ventilator

Het is nu het moment om een ventilator aan te schaffen! In elke reclamefolder zie je ze opnieuw blinken in alle maten en kleuren. Let op, het is niet de bedoeling dat je het toestel uren voor je neus laat draaien en een longontsteking opdoet. Maar af en toe zal die frisse wind je zeker helpen. In MediaMarkt vind je er al eentje voor 21,99 euro, je bent toch niet gek? Tip: zet een bevroren fles water voor de ventilator.

Blok in bad

Misschien niet de eerste plaats die in je opkomt om te blokken… maar geloof ons, het kan wel degelijk een positieve invloed hebben op je productiviteit. Een badkuip voelt dan ook altijd koel aan. Voor de niet zo handige studenten: je hoeft er geen water in te doen, tenzij je op zoek bent naar een geldig excuus om in augustus opnieuw met je neus in de boeken te zitten.

Niets beter dan een ijsje

Een ijsje smaakt altijd, zeker tijdens een hittegolf of met een aantal cursussen op je bureau. Je hebt ondertussen al te veel smaken om op te noemen, dus opties genoeg. Wie een beperkt budget heeft, kan bij Colruyt al een doos waterijsjes vinden voor 1,95 euro. Wie wordt daar nu niet blij van? En waar blijft die ijskar?

Trek de natuur in

Die afspeellijst die je waarschijnlijk al in geen tijden meer geüpdatet hebt, mag je nog eventjes negeren. Trek de natuur in en luister naar de vogels, het ruisen van de wind… zonder vervelende reclame! Eventjes in de natuur vertoeven zorgt er trouwens niet alleen voor dat je schonere lucht inademt maar je wordt ook gelukkiger door al dat groen. Alleen maar voordelen dus.

Enkel kalmte kan je redden… alsook tweede zit

Als het over studeren gaat, is de beste tip om gewoon rustig te blijven. Toegegeven, da’s makkelijker gezegd dan gedaan. En we kennen het allemaal: hoe meer je gaat stressen, hoe minder het lukt om te studeren. Zoek vooral het trucje dat voor jou werkt. Als alle hulp nu eigenlijk al te laat komt, heb je nog steeds de niet zo geliefde tweede zit. Bekijk het zo: je hebt er toch al voor betaald, dus waarom zou je er geen gebruik van maken?

LEES OOK

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.