Jeugd en streetart blijven in CinéPalace

06/09/2017

Voormalige CinéPalace wordt een walhalla van creatieve jongerenintitiatieven. Het pand in de Zwevegemsestraat 13 krijgt een make-over, zo kunnen de verenigingen creatief met muziek, dans en streetart bezig zijn. Het gratis huisvesten van jeugdverenigingen is een hoeksteen van het Kortrijkse jeugdbeleid.

Het gebouw opende zijn deuren in 1922 als dancing, het werd dan een bioscoop die later een erotisch tintje kreeg, in 1988 sloot de bioscoop zijn deuren. Sinds 2006 is het gebouw eigendom van Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (SOK). Het SOK investeert bewust in de renovatie met behoud van het typische karakter. Van danszaal tot hiphopacademie, het maakt honderd jaar entertainmentgeschiedenis in de Zwevegemsestraat rond.

Vzw De stroate was al gehuisvest is dit pand en kan daar ook blijven, samen met Joined Forces, Root Division en ArtKor. Daarnaast is er nog plaats voor extra creatieve laagdrempelige jeugdverenigingen. De voormalige bioscoop wordt de hiphoptempel van Vlaanderen vol muziek, rap, producen, breakdance, hiphopdans, graffiti en streetart. Het motto: “Gudder zit de Stroate, Hiphop is de woarde!”

Quindo ging begin dit jaar eens langs bij De Stroate, bekijk ons verslag hieronder!

Celine Himschoot

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.