Jong ondernemerschap krijgt duwtje in de rug met Kolle

02/10/2020

Op 1 oktober 2020 lanceren 6 Zuid-West-Vlaamse jeugdinitiatieven een nieuwe samenwerking. Met Kolle willen JH Jakkedoe (Waregem), JH Krak (Avelgem), JC Ten Goudberge (Wevelgem), Quindo, De Stroate en Bolwerk (Kortrijk) ondernemende jongeren uit de regio nog beter kunnen ondersteunen.

Ze scharen zich allemaal achter hetzelfde doel: met Kolle nog meer kansen bieden aan ondernemende jongeren uit de regio. De zes partners vonden elkaar vanuit gedeelde ideeën: ze willen alle zes ondernemerszin en artistieke expressie bij jongeren stimuleren op een open manier. Jongeren en hun toekomst staan er centraal en de organisaties zien zichzelf als ruimtes waar jongeren kunnen experimenteren. Een samenwerking lag dus voor de hand.

Kolle is een netwerk en ecosysteem waar delen centraal staat. Ervaringen worden gedeeld, maar ook materiaal, infrastructuur, het workshopaanbod. Zoals de naam doet vermoeden wil Kolle jongeren en organisaties vooral verbinden en versterken. “Op termijn zal Kolle de stem van jongeren uit de brede regio vertegenwoordigen. De organisaties kunnen vanuit hun werking signalen opmerken en die vertalen naar beleidsniveau”, klinkt het bij Kolle. Alles samen moet de samenwerking de maatschappelijke impact van de initiatiefnemers en hun jongeren vergroten.

Een gepland feest voor de kick-off kon vanwege COVID-19 niet doorgaan, maar Kolle pakt online uit met het kortfilmproject Vliegende starters: verschillende portretten van jongeren die vertellen over hun passie en dromen en de rol van de betrokken initiatieven daarin. Vanaf 7 oktober zijn die te vinden op www.kolle.be en via de sociale mediakanalen van de organisaties. Het project werd uitgewerkt door Jelle Lapere van KREW Collective, actief binnen een van de partners. Emiel Martens, radio-maker bij Quindo, getuigde voor Vliegende starters over zijn ervaringen.

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.