Jonge dansers krijgen 30 dagen experimenteer-ruimte met Studio A’tack

04/03/2021

Passerelle, de Kortrijkse organisatie die kinderen en jongeren doet proeven van hedendaagse dans, stelt 30 dagen hun dansruimte in de BUDAtoren open voor jongeren. Je kan er een hele maand vrij experimenteren met dans en beweging en dat volledig gratis. Het enige dat je moet doen is je creatief idee insturen en Passerelle overtuigen jouw project te kiezen.

Studio A’tack is de naam van het project, verwijzend naar de Tacktoren of BUDAtoren waar de studioruimte te vinden is. Jongeren tussen 15 en 25 jaar die nood hebben aan een studioruimte om een idee uit te werken kunnen zich kandidaat stellen. Je kan er een auditie uitwerken, een eindwerk dans voorbereiden, een solo of groepschoreo bedenken,…

De enige voorwaarden die gelden zijn dat je een concreet idee moet hebben dat je zelfstandig kan uitvoeren, dat je niet vies bent van experimenteren, dat je een engagement toont (bv. in de vorm van een open repetitie) en dat er een toonmoment komt. Alles moet ook steeds gebeuren volgens de geldende coronamaatregelen en het project is niet bedoeld voor professionele dansers die subsidies krijgen voor hun projecten.

Wat krijg je daarvoor in ruil? De kans om vrijuit te experimenteren, feedback en opvolging, artistieke omkadering, de kans om een toonmoment te organiseren en eventueel voorziening van accommodatie.

Klinkt dit als iets voor jou? Schrijf je idee, concept of voorstel op en stuur het door via deze link! Als je het team achter Passerelle kan overtuigen, dan nodigen ze je uit voor een gesprek. Zijn ze daar opnieuw onder de indruk van je idee? Dan kan je aan de slag in de BUDAtoren voor bepaalde tijd. Inschrijven kan tot 15 april. Ben je gekozen, dan word je in mei op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor een gesprek.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.