Kortrijkse ondernemers ontwikkelen game tegen coronavirus

19/10/2020

Het aantal coronabesmettingen stijgt op dit moment fors in België. Daarom is het belangrijk om correcte informatie te verspreiden en om de mensen te informeren over de huidige coronamaatregelen. Brecht Kets en Mike Ptacek hebben een game gemaakt waarin alle handige info over COVID 19 aan bod komt.

Play It Safe wil de regering graag een handje helpen bij het informeren van de bevolking. In hun nieuwste game neemt Lisa, de veiligheidscoach van Play It Safe, je mee voor een avontuur dat 5 tot 10 minuten duurt. Het spel informeert je op een interactieve manier over de meest recente coronamaatregelen. Je moet doorheen de game enkele vragen beantwoorden en je personage maakt ook verschillende dingen mee. Zo kom je onder andere te weten hoe jij jouw handen moeten wassen op een goede manier. De game kan gespeeld worden in het Nederlands, Frans en Engels, op die manier willen Brecht en Mike veel meer mensen bereiken. Om up-to-date te blijven wordt het spel ook telkens geüpdatet wanneer er nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Het is dus een leuke manier om op de hoogte te blijven van de evolutie van het virus en alles wat erbij komt kijken.

Alexander kon tijdens #BALLEKENS bellen met Mike, één van de makers van de coronagame. Dat interview kan je hieronder nog eens beluisteren.

 

Quindo · Interview – Mike Ptacek over de nieuwe coronagame – door Alexander Ballekens

Wil je de game zelf even ontdekken? Dat kan via www.coronagame.be!

Lees ook:

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.