Joseph Allijns: “Nieuw stadion is geen aanzet tot Europees voetbal”

14/05/2018

Op vrijdag 4 mei vond in Howest campus The Square een boeiende persconferentie plaats voor de derby tegen Zulte-Waregem van 5 mei. Hoofdrolspelers waren Glen De Boeck, trainer van KV Kortrijk, en Joseph Allijns, voorzitter van KV Kortrijk. De twee hadden het onder andere over het nieuwe stadion en de “vrij dunne spelerskern”.

“Nieuw stadion moet er komen”

Naast de belangrijke thuiswedstrijd kwam de mogelijke komst van een nieuw stadion aan bod. Hierover had vooral voorzitter Allijns iets te zeggen. “Het nieuwe stadion moet er komen, het is cruciaal voor de toekomst van de club!”, klonk het. Daarmee wil hij een paar zaken duidelijk maken.

Ten eerste heeft hij het over de grootte van KV Kortrijk. “Het is typisch voor een clubje zoals Kortrijk dat spelers weggekaapt worden door grotere clubs”, aldus Allijns. Dan heeft hij het niet enkel over ploegen zoals Anderlecht, maar ook over de grotere, internationale clubs. Een nieuw stadion zou hiervoor de oplossing kunnen betekenen.

De tweede reden waarom een nieuw stadion de toekomst van KVK ten goed kan komen, is omdat het meer supporters zou aantrekken. “Bij een nieuw stadion, verhoogt het bezoekersaantal met wel 60%”, wist de voorzitter ons te zeggen.

Stand van zaken

De opmaak van het masterplan werd in handen gelegd van ontwerpteam B-Architecten, een bureau uit Antwerpen. Dat werd beslist door de intercommunale Leieland, Stad Kortrijk en de club zelf. Ze zijn ook overeengekomen waar nieuwe Guldensporenstadion zal komen. Dat is de Evolis-site geworden, vlakbij de Daltons (dat zijn de vier windmolens die je langs de snelweg tegenkomt).
“Uitbreiden op de huidige locatie is niet mogelijk, door bijvoorbeeld de Euroshop die naast ons domein gelegen is”, vertelt Allijns.

Wanneer het nieuwe stadion er nu concreet komt, ligt nog niet vast, maar het masterplan wordt verwacht af te zijn tegen 30 juni 2018. Ze blijven wel optimistisch bij KV Kortrijk: “Als alles goed verloopt, spelen we binnen twee jaar op een nieuwe locatie.”

Dunne spelerskern

De Boeck had het ook even over de vrij dunne spelerskern. Ze zijn volop bezig met nieuwe spelers te zoeken én met de beslissen welke spelers, waarvan het contract ten einde aan het lopen is, ze houden of niet houden. Zo haalde hij het voorbeeld van Stijn De Smet aan, die ze met zekerheid willen houden.

De coach had ook nog iets te zeggen over de supporters, namelijk dat ze veeleisender geworden zijn. “Ze zijn niet meer tevreden met twee punten, ze willen meer”, klonk het.

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.