JTOTHEC: “Ik speelde al muziek op de piano van mijn onthaalmoeder”

19/02/2018

Funk soul brother JTOTHEC, het alias van Jonas Casier, stelde op zaterdag 17 februari zijn debuutalbum ‘Somebody Had To Make This Record’ voor in een uitverkochte De Kreun. De Kuurnenaar brengt samen met artiesten als Jeffrey Jefferson, Peter Lesage en dj SNS power funk op een bedje van positieve vibes.

Langverwacht debuutalbum

Jonas Casier kreeg de liefde voor het vak en de microbe van het optreden dankzij DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband. “Zo kreeg ik onder andere de kans om te spelen op Roskilde Festival, Lowlands … Toen had ik echt door dat optreden iets voor mij is”, vertelt Jonas. In 2010 lanceerde JTOTHEC zijn eerste single maar het duurde een tijdje vooraleer hij met zijn debuutalbum op de proppen kwam. “Ik was altijd bezig met mijn nummers te perfectioneren, andere versies te maken, verschillende muzikale projecten, kinderen … Ik heb er gewoon mijn tijd voor genomen, zonder me druk te maken. Nu ben ik wel opgelucht dat de plaat er eindelijk is.”

Gloednieuwe videoclip 

De Kuurnenaar lanceerde ook zijn zelfgemonteerde videoclip van het nummer ‘Talking Backwards’. “Voor de video werkte ik samen met Maanlander, de cameraman van alle videoclips van Brihang”, aldus Jonas. De clip werd opgenomen in Kortrijk. “Het is een bruisende stad, er is echt vanalles aan het gebeuren. Ik vind dat leuk en wou dat ook een klein beetje in de verf zetten als soort van dankbetuiging”, besluit de Kuurnenaar.

Beluister het volledige interview.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.