Justine moet stoppen met horecazaak Maona door verplichte coronasluiting

15/02/2021

Twee jaar geleden realiseerde Justine haar droom: een eigen zaak starten met gezonde snacks & bites, koffie en thee in het centrum van Kortrijk. Nu twee jaar later en na één jaar coronamaatregelen voor de horeca ziet ze die droom in het water vallen. “Vooruitkijken is het enige dat we kunnen doen.”

Sinds twee jaar kon je de in Lange Steenstraat terecht voor een gezonde lunch of een kopje koffie. Heel wat Kortrijkzanen waren dan ook trouwe klant. “Wouter en ik hebben Maona Kortrijk overgenomen op 1 maart 2019”, vertelt Justine. “Nadat ik een artikel las op Facebook dat ze nieuwe uitbaters zochten was ik dolenthousiast en heb ik meteen gehandeld. Het is een bloeiende zaak met leuk cliënteel en zit op een toplocatie in de winkelstraat van Kortrijk.”

“Vroeger was er altijd veel volk in Kortrijk, voorbijgangers die snel even iets kwamen drinken na het winkelen, of mensen die speciaal naar de zaak kwamen voor hun favoriete drankje of broodje. Als jonge ondernemer werden we snel aanvaard in de winkelstraat en iedereen kwam graag een kijkje nemen en een consumptie nemen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door maona_kortrijk (@maona_kortrijk)

Corona gooide roet in het eten

De eerste coronagolf doorstaan was niet gemakkelijk, maar lukte wel mede dankzij de steun, vertelt Justine: “De winkel moest dicht, er waren geen inkomsten, enkel uitgaven. Alle ondernemers in Kortrijk kregen steun en een waardebon om aan lokale leveranciers te geven om zo de kosten wat te drukken. Je moest je klanten en de zaak missen maar kon ondertussen wel werken aan nieuwe ideeën en receptjes voor wanneer we weer mochten opengaan.”

“Door de tweede coronagolf moesten we opnieuw sluiten. In december besefte ik dat het moeilijk begon te worden. Er werd steun beloofd en die kwam er jammer genoeg niet meer sinds november 2020. Toen werd er ook aangekondigd dat er een langere sluiting zou zijn. 1 februari hebben we uiteindelijk de boeken ingediend. De week ervoor had ik een afspraak bij de boekhouder en we kwamen samen tot de conclusie dat het beter was om te stoppen met Maona.”

Terug aan de slag als diëtiste

“Ik vind het zeer jammer dat ik na twee jaar mijn droom heb moeten opgeven. Ik ben diëtiste van opleiding en had mijn job opgezegd om zelfstandig te worden. We hadden zeer aangename klanten en jobstudenten die we teleur moeten stellen omdat de zaak sluit wegen de corona. We zullen hen enorm missen!”

Een klein lichtpuntje is er wel. Justine kan alvast uitkijken naar een nieuwe job waar ze binnenkort kan starten. “Ik werkte als diëtiste in Lloydspharma Gent voor ik de zaak overnam en mag 22 februari beginnen werken in Lloydspharma Kortrijk. Ik kijk er naar uit om er te werken en om de collega’s te leren kennen. Wouter heeft terug een functie als boekhouder. Vooruitkijken is het enige wat we kunnen.”

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.