Ken jij alle cafés in Kortrijk?

20/11/2017

De nieuwe caféwijzer Dorst geeft een uitgebreid overzicht van de Kortrijkse cafés, 90 om precies te zijn. De initiatiefnemers Kortrijk Studentenstad en Vzw Citymarketing & Toerisme beantwoorden zo aan de vraag van de logiessector en de studenten. Het caféplan wordt met een bijhorende kaart gedrukt op 50.000 exemplaren.

 

 

De lijst toont telkens op een overzichtelijke manier over welk soort café het gaat en waar het gelegen is. ‘Er zitten alvast enkele pareltjes tussen die meer dan de moeite waard zijn om eens te bezoeken’, zegt schepen van Ondernemen Rudolf Scherpereel. Het volledig actueel aanbod van cafés vind je hier. Dit zijn alvast onze favorieten!

1.Den Bras

Wie nog nooit in Den Bras geweest is, kan je vergelijken met een kluizenaar. Dit café is gezelliger dan de meeste woonkamers en ideaal om jouw weekend in te zetten. Een volkscafé op zijn best!

2.La Bodeguita del Medio

Geen geld om naar Cuba te reizen? Zak dan gewoon af naar La Bodeguita del Medio en geef je over aan die heerlijke mojito’s, daiquiri’s en tapats. ¡Dale! 

3.Boekenhuis Theoria

De boekhandel verhuisde begin 2017 naar het voormalige casinogebouw, beschikt over een huispoes en biedt lekkere taartjes aan. Lees jezelf te pletter met een koffie in de hand in het gezelligste boekenhuis van het land. 

Pictures by Pixabay en Stad Kortrijk

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.