Ken jij Aquaterra al?

01/04/2019

“Planten moeten altijd kunnen groeien, los van de weersomstandigheden”, dat is het basisidee van de student-ondernemers achter Aquaterra. Wij spraken met Dries Ongenae, medeoprichter en student netwerkeconomie aan Howest.

Samen met enkele medestudenten netwerkeconomie richtte Dries Aquaterra op. “Tegenwoordig kampt de landbouw met heel wat problemen door de klimaatverandering. Met een machine die de groei van planten beschermt willen we de hele sector opnieuw doen groeien“, klinkt het. De start-up richt zich op de industriële markt. Dries Ongenae: “Als we een grote deal binnenhalen, kunnen we meteen meerdere machines verkopen. Die winst kunnen wij dan gebruiken om verder te groeien.”

Startersevent

Als je wil starten met een onderneming, is het handig als je weet waaraan je begint. Dat is een van de redenen waarom Dries vorige week maandag deelnam aan het Startersevent van stad Kortrijk. Dries Ongenae: “Ik heb veel bijgeleerd over de verschillende vennootschappen. Daarnaast was het ook interessant om te weten hoe je van je basisidee echt een verhaal maakt.”

Beluister het volledige interview met Dries.

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.