Ken jij de Sprookjesmobiel al?

13/03/2018

Wat begon als een vertelkoffer, is ondertussen al uitgegroeid tot een volledig mobiele woonkamer, die heel West-Vlaanderen doorkruist. Op een creatieve manier worden verschillende sprookjes gebracht, met als rode draad het verhaal van Laila, die reist naar verre landen, zoals Egypte en Japan. Martin De Jonghe (70), bekend van onder andere Radio 2 en het tv-programma 'De Drie Wijzen', speelt een van de personages in het verhaal.

Van vertelkoffer tot mobiele woonkamer

Het was Eveline Opsomer, leerkracht opvoedkunde aan Athena campus Drie Hofsteden, die op de proppen kwam met het idee van een vertelkoffer voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Dit concept werkte ze verder uit met enkele scholieren van het zevende jaar kinderzorg, in teken van hun eindwerk. Aan enthousiasme geen gebrek maar de volledige inrichting van de woonkamers waar ze langsgingen nam telkens heel wat tijd in beslag. Dus was het tijd voor een andere aanpak: een vooraf ingerichte, mobiele woonkamer, waarmee ze sprookjes kunnen vertellen aan gezinnen, scholen en bibliotheken. En zo was de Sprookjesmobiel geboren. 

Niet de eerste de beste stemacteurs

Een van de stemacteurs die meespeelt in het verhaal, is Martin De Jonghe, die jullie ongetwijfeld nog kennen als de varkensboer uit Bevergemmaar ook als Lucien van achter’t nieuws op WTV. “Over het verhaal mag ik mijn pruimen nog niet in het mandje leggen”, waarschuwt Martin. Veel weten we dus nog niet, wel dat zijn personage Sultan zal heten en dat Martin zelf, dankzij zijn carrière, goed voorbereid is. 

Naast Martin schitteren ook nog andere bekende koppen in het verhaal, zoals Wim Opbrouck. Hij neemt de rol van verteller op zich. De rol van slechte broer is weggelegd voor Iwein Segers

Robbe Delespesse

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.